Du ser två vanliga flickor. Men dessa tvillingar är en på miljonen. Nu sprids bilderna som en löpeld på nätet.

Lucy och Maria Aylmer, 18, är tvillingarna som ingen tror är syskon. Trots att de har samma föräldrar föddes de med olika hudfärg.– Vi gick i samma klass men ingen hade några problem med att skilja på vem som var vem, säger Lucy Aylmer till The Daily Mail.

Det första människor frågar sig är: ”Hur gick detta till?” Rent vetenskapligt är svaret ganska enkelt.

Oddsen för att ett par där båda har en förälder som är vit och en som är färgad ska få tvillingar med olika hudfärg är en på miljonen.  Mamma Donna är halv-Jamaican och halvbritt, medan pappa är helbritt. Lucy och Maria är tvåäggstvillingar, vilket innebär att två olika ägg har befruktats av två olika spermier. Genetiskt sett har mamma Donna anlag för båda ljusa och mörka drag, vilket resulterade i att en tvilling fick ljus hy, medan den andra fick mörk. Maria är mest lik tvillingarnas mamma Donna, som är halvjamaicanska, medan Lucy är väldigt lik deras pappa Vince.

Även tvillingarnas intressen skiljer sig åt rejält. Lucy pluggar konst och design i Gloucester medan Maria pluggar juridik.– Maria är mer utåtriktad och jag är mer blyg. Men Maria älskar att berätta för folk vid universitetet att hon har en vit tvilling – och jag är väldigt stolt över att ha en svart tvilling, säger Lucy till Daily Mail.

Titta på videon nedan:


Dela på Facebook