Annons

Ebba, 11, dog i terrordådet - nu berättar mamman om saknaden

Annons

Ebba Stefansdotter Åkerlund, 11 år, dödades på Drottninggatan när Rakhmat Akilov gjorde sin vansinnesfärd med den kapade lastbilen.

I onsdagens "Sofias änglar" på Kanal 5 berättar hennes mamma Jeanette Åkerlund nu om sorgen efter sin dotter, och hur hon väljer att hedra henne med en stiftelse.


– Ebba var den finaste människan i mitt liv. Hon var en underbar personlighet, verkligen. Hon var jätterolig att umgås med. Jag älskade att umgås med henne, och vi skrattade otroligt mycket ihop. Jag vet att folk tyckte att jag skämde bort henne för att vi hela tiden gjorde en massa saker, men jag kände inte att hon var bortskämd. Hon var så fruktansvärt tacksam över allt och en fantastisk personlighet, säger Jeanette i ”Sofias änglar”.

Mamman berättar att hon har dottern i tanken i stort sätt hela tiden.

– Jag saknar Ebba ständigt. Jag tänker på henne nästan hela tiden. Det är en enorm sorg när jag inser att det inte är någon som kommer och säger ”mamma” till mig, igen. Och jag kommer inte bli mormor. Trots att jag inte förväntar mig att se henne, så varenda gång jag hör grinden slå igen för den låter på samma sätt i varje trädgård här, så kollar jag ut. Och det är ju inte mitt barn som kommer hem. Det är ju någon annans barn. Så är det. Men jag undrar hur länge man håller på med det. Jag kan inte få in i huvudet att jag inte kommer få träffa henne, säger Jeanette.

I onsdagens säsongspremiär av ”Sofias änglar” på Kanal 5 blir det känslosamt när Jeanette får hjälp att komma vidare i vardagen. Där förverkligar Jeanettes och Ebbas gemensamma dröm: En storslagen trädgård.

Sofias änglar sänds på onsdag den 16 januari kl 21.00 i Kanal 5 och dplay.se. 

Vila i frid, Ebba. 🌹

Annons