Annons

Ebbas gravplats fortsatt skändad av utvisningsdömd man - läs pappans starka inlägg

Annons

Uppdatering: I en tidigare version av artikeln framgick det inte att den misstänkte mannens utvisningsbeslut hävts av hovrätten. Artikeln har nu kompletterats med uppgifter från polisen.

11-åriga Ebba dog i terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017. 

Ebba Åkerlunds grav skändas gång på gång, trots att polisen vet vem förövaren är. Ebbas far har tagit mannen på bar gärning och uppger att det är en utvisningsdömd som är kvar i landet. Precis som terrordömde Akilov som mördade Ebba.

Nu skriver Ebbas pappa, Stefan Åkerlund, ett inlägg på Facebook som har delats tusentals gånger på mindre än ett dygn där han uttrycker vad han tycker:

Bilden kan innehålla: 1 person, närbild och utomhus

"Hur kan det komma sig att en person som döms för utvisning och inte får återkomma till Sverige före 2019-02-27 aldrig någonsin har lämnat landet. Blivit intagen ett antal gånger utan att domen verkställs, samt att han skall få ett års fängelse om han vistas i Sverige under tiden.

Jag tog honom personligen på bar gärning när han står och häller stearin på Ebbas föremål, polisen släpper honom efter 1 timme i förvar "bra jobbat". Det var vad mina nattliga besök på gravplatsen var värd.

Han har sen mars 2017 gravskändat Isabells grav som ligger vid Ebbas kyrkogård så kraftigt att hennes mamma blivit tvungen att ta bort gravstenen eftersom den blivit helt förstörd av allt stearin som han hällt över den.

Olof Palmes gravsten totalt förstördes för 6 veckor sedan av stearin som aldrig någonsin kommer att försvinna och Ebbas grav har han gravskändat över 30 ggr sen i maj månad

Vad hände med det underbara Sverige som jag en gång i tiden växt upp i.

– jag citerade Leif Östlings berömda citat i mitt sommarprogram och jag gör det igen "vad F A N får man för sina skattepengar".

Klimatet försämras med X % varje år, tyvärr så gör Sverige det också. Jag är ingen vän av USA men där finns det två partier och man väljer representant för respektive parti.

I Sveriges sandlåda till riksdag har vi massor av partier där ingen kan styra landet. Det kan bara sluta på ett sätt och min åsikt finner ni i min debatt artikel i Expressen.

En extremt begåvad 11 åring fick betala priset för detta och Ebbas föräldrar får fortsätta att betala priset för att lag & ordning inte fungerar i detta land. Så sent som för en timme sedan var han där och petade på Ebbas Grav, man blir så trött.

Nedan ser ni hur en gravplats skall se ut resp. inte."

Bilden kan innehålla: 2 personer, växt, gräs, utomhus och natur

Polisen: Upp till åklagaren

Polisen säger att det inte finns något nuvarande utvisningsbeslut på den misstänkte personen i fråga, när Newsner kontaktar dem.

– Som jag förstått det så ska det ha funnits ett utvisningsbeslut som är överklagat och därefter hävt. Det är den informationen jag fått. Så, enligt utredare så finns det inte något utvisningsbeslut i nuläget, säger Mats Eriksson, pressekreterare hos polisen till Newsner.

 Var någonstans i utredningen ligger ni nu?

– Vi har genomfört en hel del utredningsåtgärder, ungefär så långt vi själva tycker att vi kan komma. Och nu har vi lämnat över till åklagaren. Så nu är det upp till åklagaren att ta ställning till om man ska väcka åtal eller inte, säger Mats Eriksson till Newsner.

Så här får det inte gå till! Tryck gärna på Dela-knappen!

Annons