Efter 21 års äktenskap bad hans fru honom att ta med en annan kvinna ut på middag…

En dag ville min fru att jag skulle spendera tid med en annan kvinna. Efter 21 års äktenskap, sade hon till mig: "Det finns en kvinna som skulle älska att tillbringa tid med dig. Hon skulle vara hänförd om du tog henne på middag och på bio!"

Efter 21 års äktenskap, bad denna kvinna sin man att göra något.

Image result

"Efter 21 års äktenskap, kom min fru till mig och sade att hon har något viktigt att berätta.

Hon ville att jag skulle spendera tid med en annan kvinna. Hon ville att jag tar den här andra kvinnan ut på bio och middag. Hon sade, "Jag älskar dig, men jag vet att den här andra kvinnan också älskar dig mycket och jag vill att hon tillbringar lite tid med dig."

son-2

Den här andra kvinnan är min mamma. Hon har bott ensam de senaste 19 åren sedan min pappa dog. På grund av mitt jobb och mina tre barn kan jag endast besöka henne då och då.

Den kvällen gjorde jag det min fru bad mig att göra. Jag bjöd min mamma på bio och middag.

"Vad är det som händer?" frågade min mamma mig. "Är du säker att allt är okej?"

son-3

"Jag tyckte det skulle vara en bra idé om vi tillbringade lite tid tillsammans" svarade jag "Bara du och jag."

Min mamma tog ett djupt andetag, jag hörde det från andra sidan av telefonen, sedan sade hon slutligen, "jag skulle verkligen gilla det."

son-5

Så kom fredag kväll, jag väntade på henne efter jobbet. Jag var lite nervös eftersom det hade varit ett tag... Hon hade sitt hår knutet i en snygg knut och var klädd i samma kläder som hon hade på sig på sista årsdagen i sitt äktenskap. Hon log strålande och jag såg att åren hade lämnat märken på hennes mjuka ansikte.

"Jag sa till mina vänner att jag skall ut med min son idag och de var mycket imponerade," berättade hon för mig i bilen. "Jag berättade för dem att jag skulle träffa dem någon annan kväll!"

Så vi for till en trevlig restaurang, inte så elegant, men mysig och intim. Min mamma tog min arm som om hon var första dam. Vi satte oss ner och jag läste menyn för henne eftersom hennes syn är ganska svag. När jag hade läst menyn tittade jag och såg henne stirra på mig med en intensivt nostalgisk känsla i ögonen.

son-6

"När du var ett barn, brukade jag läsa menyn till dig," sade hon, "Det är dags för dig att vila och låta mig läsa för dig," sade jag.

Vi åt middag och en fantastisk konversation. Vi hade så många saker att dela om våra liv, det förflutna och nuet. Vi pratade i timmar och glömde helt bort filmen. Slutligen var det dags att gå skilda vägar och med ett tungt hjärta sa jag adjö till min mamma. Vi lovade varandra att vi skulle göra något tillsammans igen och min mamma insisterade att hon skulle bjuda mig nästa gång.

Hemma, ville min fru veta hur kvällen hade gått. "Det var vackrare än jag någonsin hade trott," sade jag.

son-7

Min mamma och jag hann aldrig ha kvällen vi lovade varandra. Några dagar efter middagen fick vi reda på att min mamma hade hjärtfel och hennes hälsa försämrades snabbt.

Några månader senare, gick jag tillbaka till den restaurang där jag senast hade middag med min mamma. Ett brev från min mamma väntade mig där. Det löd så här: "Jag betalade för en middag i förväg - för dig och din fru. Jag var inte säker på om vi någonsin skulle ha möjligheten att spendera en till kväll tillsammans. Men du kan inte föreställa dig hur glad du gjorde mig den kvällen. Jag älskar dig, min son."

Den dagen förstod jag den riktiga betydelsen för "jag älskar dig", och hur viktigt det är att tillbringa tid med ens familj och nära och kära. För egentligen är ingenting viktigare än just en sådan kärlek"