Annons

Efter 23 år är Dirty Dancing-stjärnan tillbaka på dansgolvet – titta nu när hon vänder sig om

Annons

Det var den 21 augusti år 1987 när världen fick se ”Dirty dancing” för första gången. Över 30 år senare är filmen en evig klassiker.

Patrick Swayze och Jennifer Grey spelar huvudrollerna i berättelsen om en bortskämd tonåring som blir förälskad i en dansinstruktör på 60-talet.


"Dirty Dancing" var en av 80-talets mest populära filmer. Men innan premiären var den kvinnliga huvudrollsinnehavaren Jennifer Grey med i en svår bilolycka. Hon befann sig i Irland med sin skådespelande pojkvän Matthew Broderick.

Det var Broderick som satt bakom ratten när han hamnade i fel fil och krockade med en bil. I den andra bilen satt en mor och dotter som omkom på platsen. Broderick fälldes för vårdslös bilkörning och fick betala böter. 

Jennifer Grey klarade sig med blåmärken och mindre fysiska skador. Men emotionellt tog olyckan hårt på henne. 

– Blandningen av den djupa sorg och överlevnadsskuld jag hade, lirade inte bra ihop med att fira min framgång, säger Grey till tidningen People. 

Istället för att omfamna sin nyfunna framgång tog Grey ett steg tillbaka. 

– Varken min kropp, mitt huvud eller min ambition blev densamma igen. 

23 år senare

2010 lyste strålkastarna återigen på 50-åriga Jennifer Grey. Hon deltog då i den amerikanska tv-showen "Dancing with the stars", en motsvarighet till svenska tv-programmet ”Let’s Dance”. Hon blev snabbt säsongens stora favorit och kammade hem vinsten. Till tidningen People säger Grey att hon inte visste hur mycket hon hade saknat dansen och rampljuset förrän hon stod där. 

– Det är som att jag har svultit mig själv på grund av vad folk kunde tycka om mig. Det här är som att äta en delikat stek efter att ha varit på diet i 23 år, sa Grey då. 

Titta bara på det klippet, där hennes häftiga nummer från tv-programmet har publicerats på Youtube.

Dansnumret börjar cirka 40 sekunder in i klippet.

Annons