Annons

Efter alla år – nu berättar Dagny om mammans våldsamma tilltag: ''Hon slängde in mig...''

Annons

I ett öppenhjärtligt blogginlägg berättar 107-åriga Dagny Carlsson om den gången i sin barndom då mamman gick över gränsen.

”Mor hann hindra mig och som straff slängde hon in mig i...”, berättar hon i blogginlägget.

107-åriga Dagny Carlsson är en av Sverige mest kända bloggare.

Dagny skriver ofta på sin blogg där hon delar med sig om vad hon gör på dagarna, kloka ord och även en del om sina gamla minnen.

I ett öppenhjärtig inlägg berättar hon nu om händelsen i sin barndom då hennes mamma gick över gränsen.


”Rättvis skall man vara i alla livets skiften men det år svårt för vi har alla mer eller mindre våra favoriter. Inte ens föräldrar är helt rättvisa mot sina barn. Mödrar brukar favorisera sönerna och fäderna har för det mesta en dotter som favorit”, skriver Dagny i inlägget.

Hon beskriver vidare hur hon blev svartsjuk när hon var drygt ett år gammal och familjen fick nytillskott. Enligt henne själv var det som om mamman ”glömde nästan bort att hon hade ett barn till”.

Dagny utagerade och mamman hann se det och blev väldigt arg.

”Jag tog nämligen ett vedträ att slå honom i huvudet på honom.

Mor hann hindra mig och som straff slängde hon in mig i en trång och kolsvart garderob, Där skrek jag i vild förtvivlan för full hals. Mormor kom strax efter på besök och hon räddade mig  Mor fick bannor och stränga order att inte kasta dit mig igen.”

Trots att mamman gjorde fel, visar Dagny ändå empatin för sin mamma som inte hade det helt lätt.

”Mor var ingen älskare av barn precis, men det skulle jag nog inte heller varit om jag fått mina framtidsplaner, grusade och tvingats gifta mig för att jag blivit med barn”, skriver hon och fortsätter:

”Att föda barn utan att vara gift var syndigt och barnet blev kallad för ’oäkting’. Tack och lov får barn komma till världen nu och ingen kallas oäkting. Staten belönar barnafödslar numer genom att betala ut barnbidrag, Det är bra eftersom det är dyrt att ha barn”.

Så starkt av dig att berätta Dagny! Dela om du också Dagny är en riktig klok människa och bra förebild.

Annons