Efter att ha läst det här kommer du aldrig att se på bananer på samma sätt igen.

Detta är intressant. Efter att ha läst det här kommer du aldrig att se på bananer på samma sätt igen.

bananen1

Bananer innehåller tre naturliga sockerarter - rörsocker, fruktos och glukos i kombination med fiber. En banan ger en omedelbar, bestående och betydande energiökning. Forskning har visat att endast två bananer ger tillräckligt med energi för ett ansträngande 90-minuters träningspass. Inte undra på att bananen är den föredragna frukten bland världens idrottare. Men energi är inte det enda sättet som en banan kan hjälpa oss att hålla oss i form på. Banan kan också bidra till att besegra eller förhindra ett stort antal stort antal sjukdomar och tillstånd, vilket gör bananen till ett måste i vår dagliga kosthållning.

DEPRESSION:

bananen2

Enligt en färsk undersökning som genomförts av MIND om personer som lider av depression kände sig många betydligt bättre efter att ha ätit en banan. Detta beror på att bananer innehåller tryptofan som är en typ av protein som i kroppen omvandlas till serotonin - också känt för att få dig att koppla av, förbättra ditt humör och i allmänhet göra dig lyckligare.

PMS:

Glöm piller - ät en banan. Den innehåller vitamin B6 och reglerar blodsockret, vilket kan påverka ditt humör. Den är rik på järn och kan stimulera produktionen av hemoglobin i blodet och hjälper därmed vid fall av anemi.

BLODTRYCK:

Denna unika tropiska frukter är extremt hög i kalium och låg i salt, vilket gör den perfekt för att sänka blodtrycket. Den amerikanska Food and Drug Administration har till och med just gjort det möjligt för bananindustrin att göra officiella uttalanden om fruktens förmåga att minska risken för blodtryck och slagg.

HJÄRNKAPACITET:

bananen3

200 elever på Twickenham-skolan i England fick hjälp att klara av sina prov genom att äta bananer till frukost och lunch i ett försök att öka sin hjärnkapacitet. Forskning har visat att kalium-packad frukt kan hjälpa inlärning genom att göra eleverna mer alerta.

FÖRSTOPPNING:

Banan är hög i fiber. Att inkludera bananer i ens kosthållning kan bidra till att återställa normal tarmfunktion och hjälper till att motverka problemet utan att man behöver tillgripa laxermedel.

BAKSMÄLLA:

bananen4

En av de snabbaste sätten att bota en baksmälla på är att göra en banan milkshake med lite sötma från honung. Banan lugnar magen och med hjälp av honung återbyggs blodsockernivån medan mjölken lugnar och återfuktar systemet.

HALSBRÄNNA:

Bananer har en naturlig syrabindande effekt i kroppen, så försök att äta en banan om du lider av halsbränna för en lugnande lättnad. Mellanmål med banan hjälper till att hålla blodsockernivån uppe och undvika morgonillamående.

MYGGBETT:

Prova att gnugga det drabbade myggbettsområdet med insidan av ett bananskal istället för insektskräm. Många tycker att det fungerar otroligt bra när det kommer till minskande av irritation och besvär.

TEMPERATURKONTROLL:

Många andra kulturer ser bananer som en «cool» frukt som kan sänka både den fysiska och känslomässiga temperaturen för blivande mödrar. I Thailand äter gravida kvinnor bananer för att säkerställa att deras barn föds med en sval kroppstemperatur.

Om man jämför banan med ett äpple så har banan fyra gånger mer protein, dubbelt så många kolhydrater, tre gånger så mycket fosfor, fem gånger mer vitamin A och järn samt två gånger mer andra vitaminer och mineraler. Den är också rik på kalium och är ett av de mest värdefulla livsmedlen vi har.

Det kanske alltså är dags att ändra den välkända frasen så att den istället lyder: «"En banan om dagen håller doktorn borta!» ?

Dela på Facebook