Annons

Efter SD:s krav - nu ska kommunen polisanmäla flyktingar som ljuger om ålder

Annons

Sverigedemokraterna och Moderaterna i Trelleborg ska ha kommit överens om en rad motioner, uppger SVT.

Bland annat handlar polisanmäla ensamkommande ungdomar som får sin ålder uppskriven och låta nyanlända bo i husvagnar.

– Jag har fått löftet att direkt få igenom sju motioner, säger Helmuth Petersén, gruppledare för Sverigedemokraterna, till SVT.


Att få igenom några av sina motioner var ett krav från SD för att komma överens med Moderaterna om i uppgörelsen om det nya styret i Trelleborg.

Mikael Rubin (M) har berättat att Moderaterna skulle rösta för ett förslag om att nyanlända inte ska få förtur i bostadskön.

Ska få igenom sju motioner

För SVT berättar Helmuth Petersén vad för löften de har fått. Totalt rör det sig om sju motioner som Sverigedemokraterna kommer få igenom.

– Hade vi inte få det stödet hade vi inte agerat som vi gjort. Då hade jag kandiderat till kommunalråd själv, säger han till SVT.

Helmuth Petersén säger att han fått Moderaternas välsignelse för gäller ensamkommande ungdomar. En annan motion är att Trelleborg ska uppfylla bosättningslagen genom att erbjuda husvagnar som boende, likt Staffanstorp tidigare gjort.

På frågan om en husvagn är ett bra boende svarar Petersén så här, enligt SVT:

– Absolut.

”SD avgör Trelleborgs framtid”

Det finns fler motioner som SD säger sig ha fått löfte om att igenom i kommunfullmäktige. Men Helmuth Petersén vill inte avslöja för mycket.  Men han är säker på att Sverigedemokraterna kommer att vara med att styra Trelleborg.

– Det är motioner som Moderaterna sannolikt kunnat ha lagt själv. Om något skulle hända nu är vi vågmästare. Och det är faktiskt SD som avgör Trelleborgs framtid, säger till SVT.

Vad tycker du om SD:s krav? Dela gärna vidare och kommentera.

Annons