Ekorren knackar på familjens fönster varje dag i 8 år: till slut inser de vad hon försökt visa dem

Djur har en förmåga att komma nära hjärtat på oss människor, även om man ska vara försiktig när det gäller vilda djur.

Den som räddar ett vilt djur måste också vara medveten om att en förmodligen måste släppa djuret fritt så fort den mår bra och är starkt nog. Allt som oftast kommer djurets instinkter att ta över och du får aldrig mer se djuret. Men alla regler har undantag och ett av dem är ekorren Bella, berättar The Dodo.

År 2009 hittade Brantly Harrison och hennes familj en 4 veckor gammal ekorre som var nära att dö efter att ha blivit attackerad av en uggla. 

Familjen hade tidigare tagit hem vilda djur, men de hade ingen aning om hur speciell Bella skulle bli för dem.

Bella var en av fyra andra ekorrar familjen också tog in. När Bella var helt återställd släppte de tillbaka henne i det vilda, uppger brittiska Metro.

Familjen trodde aldrig att de skulle få se Bella igen, bara dagar efter att ekorrarna släppts fria, kom Bella tillbaka. Familjen såg även till de övriga ekorrarna då och då, men Bellas beteende var annorlunda, skriver The Dodo.

Bilden kan innehålla: växt, tabell, träd och utomhus

Den lilla ekorren hade inte glömt bort familjen som räddat hennes liv.

”Bella sitter ofta vid ytterdörren och väntar på att någon ska upptäcka att hon tittat förbi. Ibland har hon också hoppat upp på fönsterbrädan utanför vardagsrumsfönstret för att kika in och bli upptäckt”, berättar Brantley Harrison för sajten The Dodo, enligt boredpanda.com.


Förstod inte vad ekorren ville

När Bella hade skadat sin fot knackade hon på familjen. De gav henne antibiotika och en mysig låda att återhämta sig i. I år fick de till och med hjälpa henne att ta hand om några nyfödda.

– Det var helt fantastiskt att se den lilla ekorren jag tagit hand om, ta hand om sina egna bebisar, berättar Brantley för The Dodo.

Dela gärna denna historia med dina vänner på Facebook om du också tycker att djur är fantastiska!