Elefanterna köar alltid för att krama den här damen. Anledningen är bara helt hjärtevärmande

I åratal jobbade man-och-fru-teamet sida vid sida och tog hand om vilda djur i Kenya och jobbade för att öka medvetenheten och stämpla ut den olagliga tjuvjakten av elefanter för elfenbenshandeln.

År 1977, bara ett år efter att paret flyttade till Nairobi National Park, dog Dame Daphne Sheldricks man av en hjärtattack. Hon fortsatte hans arv genom att inrätta David Sheldrick Wildlife Trust, en av bara tre organisationer på hela kontinenten som arbetar för att rädda, rehabilitera och släppa elefanter som är föräldralösa på grund av mänsklig aktivitet.

Några av elefanterna fångades i fällor, medan andra ramlade i övergivna brunnar, men majoriteten lämnades föräldralösa efter att deras mödrar dödades för sina tänder.


Utan mänskligt ingripande skulle dessa elefantungar ha dött, eftersom de är beroende av sin mammas mjölk under de två första åren av deras liv, och det tar ytterligare två år innan de är helt avvänjde. Daphne, som utvecklade en formel som består av mänsklig spädbarnsmat med vegetabilisk fett och kokosnötsolja, är den första personen som framgångsrikt uppfostrar en elefant.

- Elefanter behöver mjölk under de tre första levnadsåren. Om de blir föräldralösa under tre års ålder kan de inte leva utan mjölk. Och de i åldern 3-5 som klarar sig utan mjölk och överlever är mycket få.

Många av ungarna som anländer till djurreservat är väldigt stressade. Varje elefant får en skötare som tar hand om dem.

När de är tillräckligt gamla flyttas ungarna till Tsavo National Park, nästan 320 mil bort. De fortsätter att vårdas av skötare och släpps så småningom för att gå med i de vilda elefanterna som bor i parken.

Elefanter är precis som människor, säger Daphne , "bara bättre".

"De är inte värdelösa. Deras känsla av familj är lika stark som vår. Deras minnen är fantastiska och deras invecklade tänkande och resonemang är samma som en människas.. Omsorg och vård är mycket större hos elefanter än vad det är hos människor, och lojalitet och vänskap håller sig kvar. "

Titta på videon nedan för att lära dig mer om den här fantastiska kvinnan och hennes livsarbete, och dela gärna vidare för att sprida medvetenheten.


Dela på Facebook