Elev sköt lärare på svensk skola.

På en skola i Surhammar igår blev en lärare skjuten av sin elev med en soft airgun pistol. Den kvinnliga läraren ska, enligt VLT, ha träffats i huvudet.

– Jag fick veta det redan i går. Nu har vi suttit och lyssnat på vad som har hänt, säger skolchefen Conny Ström till Expressen.

Läraren ska ha träffats i huvudet av soft air gun-skottet och eleven, som är i yngre tonåren, är nu misstänkt för misshandel och olaga hot.Polisanmälan lämnades in klockan 20.22 på torsdagen. Uppgifter där gör gällande att eleven varit hotfull vid tillfället och sagt att han nästa gång ska använda riktiga kulor – och att han vill ha en ny lärare. VLT skriver att eleven ska ha lånat vapnet av en kompis.

På fredagen satt skolchefen Conny Ström på förmiddagen i ett krismöte med skolans rektor, skyddsombudet och den kvinnliga läraren, som blev träffad i huvudet.

– Jag fick veta det här redan i går. Nu har vi suttit och lyssnat på vad som har hänt, säger skolchefen Conny Ström.

Skolchefen säger att alla elever har informerats om det inträffade.

– Rektorn har pratat med alla elever. Vi diskuterar vad vi ska göra i fortsättningen, säger Conny Ström.

Enligt skolchefen är läraren tillbaka i tjänst på skolan igen efter skjutningen. Under torsdagens möte har hon fått berätta om vad som händer – och tidigare hänt.

Läraren är inte allvarligt skadad och eleven han blivit avstängd tills vidare.