Elvis bortglömda pärla: – känner du igen låten som tystade alla kritiker?

En fenomenal countrysång och ikonisk låt över flera genrer, denna inspelning var en del av en sällsynt uppsättning av låtar som spelades in i Elvis Presleys Graceland herrgård i Memphis, USA, bara månader före hans död i augusti 1977.

Under det sista året av sitt liv släppte Presley en blues- och soul-influerad tolkning av George Jones hitlåt ”She Thinks I Still Care” som gavs ut som en B-sida till sin singel, "Moody Blue". Båda låtarna spelades in och klipptes i Kungens hem, "Jungle Room" på Graceland.

Låten talar om en man som adresserar sin tro på att en tidigare älskare fortfarande bryr sig om honom, trots att hon gjort slut. Han rör på olika saker som han har gjort som skulle indikera för henne att han bryr sig, men förnekar faktumet och säger "But if she’s happy thinking I still need her / Then let that silly notion bring her cheer."

Det var under dessa inspelningar som Presley visade sin ändlösa talang och visade kritikerna att de hade fel när de hävdade att han inte längre var musikaliskt kreativ.

Inspelad några månader före hans tragiska bortgång är denna heminspelning av Kungen en kuslig påminnelse om hur långt hans musikaliska arv är, även 40 år efter hans död.

Lyssna själv och dela vidare om du också älskar Kungen!


Dela på Facebook