En främling börjar amma hennes bebis – då får mammans ord nätet att koka

Alla mammor vet att det inte finns några gränser för hur långt man går för sitt barn. Skälla ut en mobbare i skolan, lyfta en bil, förflytta tid och rum – inga problem!

Och jag tror att de flesta mödrar är överens om att modersinstinkten är starkast över sina egna barn. Men skulle du se att ett annat barn är i behov av hjälp, så försöker du givetvis hjälpa till där också.

Detta var fallet för Rebecca Wanosik, som själv har sex barn. Hon var ute och åt middag dag med sin man när hon hörde att ett litet barn som skrek efter hjälp...

ds1

Rebecca Wanosik och hennes make, Anthony, är föräldrar till sex barn, däribland en bebis som fortfarande ammar. Hon vet, med andra ord ett par saker om att vara mamma.

Och som sexbarnsmamma försöker hon alltid ställa upp andra mammor som behöver extra stöd.

ds2

För inte så länge sedan var Wanosik och mannen ute och åt, bara de två. Detta är något som de sällan har tid med, och det var första gången de var ensamma i ungefär ett år, men halvvägs i middagen fick hon ett sms från en vän.

Vännen frågade om Wanosik kunde hjälpa en liten bebis, för att mamman till bebisen låg för operation och var oförmögen att amma.

Wanosik hade aldrig träffat bebisens mamma, men hon tvekade inte - naturligtvis skulle hon hjälpa om hon kunde.

ds3

Inom några timmar kom den lilla flickan till Rebeccas hem, utmattad och hungrig.

”Hon såg väldigt trött ut, hennes ansikte var svullet. Det var uppenbart att hon var utmattat och behövde sömn”, berättar Rebecca.

Wanosik amande sitt eget barn från ett bröst, och den främmande bebisen från den andra. De två bebisarna såg ut att trivas väldigt bra tillsammans under matstunden. Wanosik tog en bild av de två och la ut på Facebook och där fotot snabbt spridning, inlägget uppe i 195 000 reaktioner och hade mer än 82 000 delningar.

ds4

Men det fanns också några som reagerat negativt och bilderna anmäldes till Facebook som ”sexuellt innehåll”.

Arga kommentarer som ”Skyl dig själv!!!! Ingen vill se dina bröst. Detta är Facebook ingen dejtingsida”, fyllde kommentarsfältet.

Andra skrev: ”Usch, jag skulle inte mata andras barn och inte vill att någon mata mitt... Vidrigt."

Så småningom tog Rebecca bort inlägget, efter alla otrevliga kommentarer. Men Wanosik använde bara sina bröst precis som de är avsedda att användas: att ge näring åt barn.

”Jag hoppas att någon skulle göra samma sak för mitt barn”, säger hon.

ds5

Nu hoppas Wasonik att andra kommer förstå att amning är den naturligaste saken i världen, och att man måste låta mödrar amma offentligt utan att det ska se konstigt ut.

Tack och lov strömmade positiva kommentarer in när Rebecca berättade hela historien.

Jag tycker att Rebecca förtjänar uppmärksamhet för sin insats, och för att hon tog ansvar när en främling behövde hjälp! Dela gärna vidare hennes berättelse om du håller med mig![contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook