En gammal man och pojke var trötta på att bli dömda av andra. De blir chockade när DETTA händer!

En dag bestämde sig en gammal man och hans barnbarn för att gå på marknaden och sälja en åsna.

Den gamla mannen höll åsnan med ett rep, medan pojken gick bredvid då en man gick förbi dem och sa: "Dårar! Vad ska man ha en åsna till om inte att rida på?" Dem tyckte det mannen sagt var vettigt, så den gamle mannen satte pojken på åsnan och så fortsatte dem.

Snart passerade de en grupp män, och en av dem ropade: "Se på den där lata ynglingen, han låter den stackars mannen gå medan han rider på åsnan, skäms pojke!" Pojken skämdes, så att han byte plats med sin morfar, så att pojken gick och den gamla mannen red på åsnan.

Efter en stund gick två kvinnor förbi och sa: "Herregud,  den gamla mannen har inget hjärta, han rider bekvämt på åsnan, och de stackars barnet får gå. Den gamla mannen började att bli förvirrad, men bestämde sig till slut för att lyfta upp sitt barnbarn så att dem båda red på åsnan.

De rörde lugnt mot marknaden när en man kom fram till dem och sa: "Skäms ni inte? Överlastar den stackars åsna, med två personer!" Både den gamla mannen och hans barnbarn steg av åsnan och försökte tänka ut vad de skulle göra. Dem tänkte, och tänkte.. Och de enda de kunde komma på var att de båda skulle bära åsnan på sina ryggar.

De gick längs med vägen och alla de mötte skratta högt. "Titta på dem dårarna, de bär en åsna på sina ryggar, hahah!" Den gamla mannen och pojken började känna sig trötta. Och plötsligt sparkade åsnan till, för den var obekväm och sprang bort. Den stackars gamle mannen och hans pojke var tvungna gå hela vägen hem och förlorade sin åsna. Men de lärde sig sin läxa, om du försöker vara alla till lags, är du ingen till lags. 

DELA gärna den här historien och dess viktiga budskap med alla du känner!

Dela på Facebook