En gepard smög fram för att gosa med mannen under trädet

Vissa människor älskar djur så mycket de kan göra nästan vad som helst. Oavsett hur farligt det kan vara. Även om det betyder att sova med en gepard.

Dolph C. Volker är en av dessa människor. Han har länge varit djurälskare och har en utbildning inom zoologi.

"Det började efter att ha sett min första hund dö i mina armar. Det förändrade mig. Allt liv har större betydelse nu. Konsekvent repetitiv, medkänsla, kärlek och respekt " förklarar han på sin YouTube-kanal.


Hans kärlek till djur korsade linjen till påverkansarbete efter att han började frivilligt på Cheetah Experience i Sydafrika. Cheetah Experience är en fristad som väcker medvetenhet för hotade arter och etiskt föder upp geparder i fångenskap.

Det var där som han blev besatt av geparder.

Volker, som bor i USA och har ett heltidsjobb, sparar alla sina pengar och semesterdagar så att han kan spendera sin fritid på The Cheetah Experience.


Han har fått många vänner i fristaden, inklusive en gepard som heter Eden. Volker var lite rädd för att vara så nära gepaderna först.

Han lärde känna Eden när hon närmade sig honom medan han tog en tupplur under ett träd. Eden bestämde sig så småningom att hon tyckte om Volker och bestämde sig för att mysa med honom. Nu är de de bästa vänner. De gosar tillsammans och Volker låter till och med Eden slicka på honom. Ibland blir hon lite busig och nafsar på honom men han är van vid hennes nafsande nu.


"Sann till Edens natur kände hon sig mer bekväm ju längre tid som passerade. Efter några dagar tyckte hon verkligen om mig, så mycket att jag kunde lita på henne helt. Ju mer bekväm hon blev med mig desto mer behandlade hon mig som en annan gepard. Det inkluderar slickande, nafsande, bitande, lugnande, spinnande, ligga på mig och sova... Gosa upp nära mig. Jag är förvånad över hur mycket mer kärleksfulla geparder är jämfört med den genomsnittliga domesticerade katten ", skriver Volker."

Hon ser så lugn och mysig ut med honom! Det är löjligt bedårande. Och bristen på rädsla den här killen har är bara otroligt, jag menar skulle du låta en gepard bita örat?

Han medger att det gör ont men han låter ändå det vackra kattdjuret göra det.

"Jag hade ingen aning om att geparder var så speciella. Jag har blivit kär i dem. Det är en otrolig art som verkligen förtjänar hjälp, stöd och skydd ", säger Volker.

Därför satsar Volker så mycket på sin tid att arbeta med cheetahs. Hans YouTube-kanal är fylld med videor från Volker och hans gepard-vänner.


Han har blivit så nära geparder att han nu kallar sig "The Cheetah Whisperer."

Han har även sin egen gepard samt planerar att etablera ett eget icke vinstdrivande avelscentrum för gepader i Sydafrika. 

"Jag är den juridiska ägaren av Gabriel The Cheetah (på bild). Han är den första medlemmen i min gepardfamilj att bli en del av mitt uppfödningsprojekt. Han är mitt grunddjur. Jag har känt Gabriel sedan han var åtta månader gammal och vi klicka från vecka ett. Han kommer att vara fem år gammal aug 2018. Jag har speciella planer för Gabriel och de som följer honom att leva ett liv nära friheten som möjligt och visa dem hur det är att vara en gepard, säger Volker.

Du kan titta på Volker och hans kramsession med Eden i videon nedan.


Dela på Facebook