En perfekt matchning: detta äldreboendet räddar hemlösa katter

Den här historien om ett äldreboende i Arizona, USA som samarbetar med en sprider sig runt världen. Och det förstår vi: djur som behöver uppmärksamhet och kärlek och äldre som uppskattar sällskap är en perfekt matchning!

För ungefär en månad sedan fick de boende på äldreboendet Catalina Springs Memory Care sina första kattungar. Kattungarna var bara några veckor gamla.

ol1

De behövde desperat ett hem. Och det tog inte lång tid innan man insåg att de hade kommit till rätt plats. En av de anställda på äldreboendet säger att de äldre älskar att gosa med djuren, och sällskapet de ger dem.

ol2

De är hemma och de har inget jobb. De har därför en hel tid tid och kärlek att ge. Det var efter att ha sett ett inlägg från djurskyddsorganisation Pima Animal Care Center som äldreboendet fick en lysande idé. Organisationen postade ofta information om att de hade kattungar som behövde ett hem.

ol3

Kattungarna Peaches och Turtle var de första katterna som flyttade in på äldreboendet. När de kom dit var de utsvultna på både kärlek och mat. Nu har kattungarna fått helt nya liv, fulla av kärlek, mat och lek.

ol4

De är nu sex veckor gamla och redo för att adopteras. Eftersom projektet var så bra för både parter, är de nu beredda att ta emot fler kattungar.

Och på köpet får de äldre bekräftelse och närhet som de mår så bra av. Något som enligt forskning är ovärderligt för personer som drabbats av demens.

ol5

Tänk om vi kunde haft detta i Sverige - jag tycker att det är en bra idé, som är bra för både djuren och de äldre.

DELA om du håller med![contentblock id=3 img=gcb.png]

Dela på Facebook