En snabbtitt på detta och du kommer aldrig baka semlor på samma sätt igen

Semlor är bland det godaste som finns. Här är ett gott men enkelt recept på saftiga semlor.

Det är lång tid kvar till fettisdagen, men vem orkar vänta? Vi har hittat ett recept på semlor som tar nätet med storm, semlerutor. Saftigare semlor får du leta efter med ljus och lykta! 

Du behöver:

• 75 g smör

• 2,5 dl mjölk

• 25 g jäst

• 0,75 dl socker

• 1 tsk kardemumma, mald

• 1 krm havssalt

• 7,5 dl vetemjöl

Fyllning:

• 300 g mandelmassa

• 1 dl mjölk

• 6 dl vispgrädde

Så gör du:

1. Smula ner jästen i en stor bunke.

2. Smält smöret, häll över mjölken och värm vätskan till cirka 37 grader. Häll den över jästen.

3. Tillsätt socker, kardemumma och salt, rör runt.

4. Häll över mjölet lite i taget och knåda tills du har en smidig deg som släpper från kanterna.

5. Kavla ut degen till en rektangel, cirka 30 * 35 centimeter och lägg i en form med bakplåtspapper av samma mått.

6. Låt jäsa i 30–60 minuter under duk eller plastfilm på en varm plats.

7. Grädda på 200 grader i 15–20 minuter. Låt svalna.

8. Skär av ett tunt lock på hela bullen. Försök att hålla det i ett stycke.

9. Riv mandelmassan på det grövsta på rivjärnet och gröp ur innanmätet på jättesemlan.

10. Blanda innanmäte, mandelmassa och mjölk till en tjock massa, vispa grädden.

11. Bred blandningen på botten av bullen. Stryk på ett tjockt lager grädde och avsluta med locket.

12. Pudra rikligt med florsocker.

Dela receptet med dina vänner på Facebook så att de också får ta del av det.

Dela på Facebook