Ensamma kvinnan hotades av vräkning – då renoverade ett par huset i hemlighet

Många unga par tillbringar sin sommar med att åka på solsemester, campa, vandra eller bara koppla av. Men Kristin och Adam Polhemus gjorde ingen av dessa saker.

Makarna från Hamilton Township, New Jersey, tillbringade istället hela sommaren med att renovera ett förfallet hus på tomten bredvid. Huset tillhör en äldre kvinna som under många år levt utanför samhället. 

Anne Glancey, en pensionerad lärare växte upp i huset, hotades av vräkning då hon inte hade råd att göra de nödvändiga reparationerna som krävdes. Hon riskerade dessutom böter – upp till 25 000 kronor om dagen.

Anne var väldigt tillbakadragen, hon hade inga vänner eller familj som var villig att hjälpa henne.

Färgen på hennes hus hade flagnat, gräset och buskarna på tomten var övervuxet och en övergiven gammal bil stod och rostade.

Anne var så orolig inför framtiden och visste inte vad hon skulle ta sig till. Men så en dag gick hon ut och såg Kristin och Adam göra det otänkbara...

gho

Det var inte bara det att Anne Glanceys hus var trist att titta på, det blev mer och mer nedgånget för varje dag. De styrande i Hamilton Township skickade därför ett kravbrev som fastställde att Anne behövde göra i ordning huset. Annars skulle hon bötfällas med 25 000 kronor – per dag.

Anne var tvungen att måla om huset, få bort den rostiga bilen på hennes egendomen och klippa gräset.

Hon hade ont om pengar och hade inga vänner eller familj som kunde ställa upp.

gho2

Adam och Kristin Polhemus blev granne med Anne för fem år sedan. De var de första och enda grannarna som någonsin sträckt ut en hand till Anne.

Det unga paret fick höra om problemen som hotade den pensionerade läraren, men varje gång de frågade om de kunde hjälpa till bytte Anne samtalsämne.

gho3

Under sommaren 2016, bestämde Adam och Kristin sig för att rusta upp huset. De värvade vänner, grannar och frivilliga.

gho4

Det fanns mycket arbete att göra – och det tog varje helg under hela sommaren för att uppnå sina mål.

gho5

Hör och häpna, snart började Anne komma ut ur sitt skal.

Innan isolerade hon sig i hennes hus varje dag - men ibland kom Anne ut med hemlagad morotskaka och färsk apelsinjuice till de frivilliga byggjobbarna.

gho6

Samtidigt blev hela huset fixat och ommålat. Gräset klipptes. Och den gamla rostiga bilen på gräsmattan bogserades till skroten.

gho7

Anne bildade vänskap med mer och mer av sina grannar.

gho8

Hamilton Township har nu dragit tillbaka böteskraven.

"Att se glädjen i vår grannes ansikte, det är ren och skär lycka, det känns som om hon fått livet tillbaka”, säger Adam till People.com

gho9

Vilken otrolig historia om vänskap och osjälviskhet. Om du håller får du gärna detta med dina vänner på Facebook!


Dela på Facebook