Ensamstående mamman har just vunnit på lotto – det hon gör då för en hemlös har berört hela världen

Den ensamstående småbarnsmamman Sofia Lorena, vann nygligen 200 dollar, cirka 1750 kronor på en skraplott. Hon har tre barn och det är inte alltid lätt att få ekonomin att gå runt.

Hon blev överlycklig när det visade sig vara en vinstlott på över 1700 kronor, välbehövliga pengar till kassan. Hon köpte lotten i affären och skrapade den i bilen. Efter att hon insåg att hon vunnit körde hon till bensinstationen för att tanka. Där såg hon en hemlös man som stod utanför.

Mannen som heter Glenn, höll en skylt med texten ”Allt är till hjälp”. Hon tittade närmare på mannen och såg att han inte hade det bra - han frös, hade trasiga kläder och såg hungrig ut.

Hon frågade om hon inte kunde få bjuda den hemlöse mannen på en kopp kaffe som hon givetvis fick. De började prata.

eyes1

Glenn sa att han hade varit hemlös i tre år, och levde i en sovsäck. Sedan kom Sofia på de pengar som hon just hade vunnit. Hon bad mannen att gå med henne i bilen, och det hon gjorde har tagit internet med storm.

eyes2

När de satt i bilen ringde hon till olika organisationer, och frågade om de hade plats för honom. Ingen hade plats - så hon tog honom till ett motell i närheten och betalade för 2 nätter. På Facebook skriver Sofia att hon aldrig sett en man så glad - och han grät och kallade henne en ängel.

Men historien slutar inte där. Efter att Sofia skrev om händelsen på Facebook, delades den tusentals gånger, och folk började skicka varma kläder, mat och donationer till Sofia. Efter bara några dagar hade hon samlat $ 20.000 (ca 160 000 kronor) till Glenn!


Dela på Facebook