Ett HELT basketlag gick från planen för den mest fantastiska anledningen någonsin!

Lincoln Middle School basketlag spelade sin sista match för säsongen. Arenan var helt packad. Spelarnas familjer och vänner fyllde läktaren. Alla cheerleaders dansade tillsammans i flashiga, synkroniserade rörelser.Det vill säga alla utom en. Desiree Andrews har Downs syndrom och har sin egna taktkänsla.

Under den allra sista matchen för säsongen, hände det otänkbara. Publiken började säga taskiga saker och håna henne för att hon dansade i sin egen takt.

Tack och lov, hörde spelarna Miles Rodriguez, Chase Vasquez och Scooter Terrien. De avbröt matchen och gick av planen, som en protest mot mobbningen.

- Det är inte rättvist att vissa behandlas illa. Vi är ju alla lika, Gud har skapat oss på samma sätt. säger Scooter Terrien, en av spelarna från skolan, till den amerikanska tv-kanalen TMJ4.

Efter händelsen har flera elever från skolan börjat umgås med Desiree så att hon slipper vara själv. Och skolans basketlag har spelat flera matcher i Desirees ära, dessutom kallas gympasalen för Dee’s house, efter Desiree.

Titta på video nedan:


Dela på Facebook