Ett hem övergavs 1939. 70 år senare låste de upp dörren och hitta något förbluffande!

År 1939 övergavs en lägenhet i Paris. Sjuttio år senare, öppnade en auktionsförrättare lägenheten och upptäckte konstverk som värderades för miljontals kronor.

paris1

23-år gamla Madame de Florian övergav sin lägenhet i Paris, Frankrike, 1939. Det var i början av andra världskriget, och det var sannolikt att Madame de Florian fått besked om att tyska soldater närmade sig Paris.

I ett försök att hålla sig borta från farans väg, låste hon sin lägenhet som hon hade ärvt av sin mormor, och flydde med andra Parisbo.

paris2

Madame de Florian flydde söderut till den fira zonen där säkerhet och trygghet väntade henne.

paris3

Hon återvände aldrig till sin lägenhet. Men, fortsatte att betala hyra i resten av hennes liv. Under 2010 gick Madame de Florian bort vid en ålder av 91.

Det var efter att hon hade gått bort som de anhöriga och arvingar fick kännedom om hennes lägenhet i Paris. De anställde en auktionsförrättare som heter Olivier Choppin-Janvry för att kunna få egendomen likviderad av alla saker som fanns i lägenheten.

paris4

När dörrarna öppnades för första gången på 70 år, möttes de av ett hav av damm. Lägenheten var en perfekt bild av tiden före andra världskriget.

Ännu viktigare, fanns det mycket värdefulla saker gömda i lägenheten. Möblemanget var från det tidiga 1900-talet och köket var fullt utrustat med gammalt porslin. Tavlor hade plockats ned från väggarna precis som om någon planerat att ta dem med sig, men inte hunnit.

paris5

Sminkbordet var fullt med borstar, smink och parfym, precis som om det väntade på att dess eleganta ägare skulle återvända.

paris6

I andra hörn av lägenheten fanns prydnadssaker, bland annat en väldigt tidig docka av Musse Pigg.

paris7

Det mest anmärkningsvärda var dock en tavla föreställandes en vacker kvinna. Det visade sig att porträttet föreställde Marthe de Florian, Madam de Florians farmor som tidigare ägt lägenheten.

pairs8

Till en början visste inte auktionshandlaren vem som målat den, men efter lite efterforskning kom de fram till att det var ett verk av Giovanni Boldini. En konstnär som var aktiv under ”La belle époque”.

paris9

Marthe de Florian var en mycket välkänd parisisk skådespelerska som levde en påkostad och lyxig livsstil. En samling av kärleksbrev kunde hittas i lägenheten, och de var från många kända friare, däribland flera premiärministrar och presidenter.

Men efter lite efterforskningar kunde de koppla ihop tavlan med ett par kärleksbrev som hittades i lägenheten. Boldini och de Florian var älskare under tiden han målade detta porträtt år 1888, och historien bakom målningen fick stor spridning i konstvärlden. Tavlan auktionerades senare ut för 3,4 miljoner dollar, (28 miljoner kronor) vilket gör den till den dyraste Boldini-tavlan som någonsin sålts.

paris10

Titta på videon för att se mer om lägenheten:


Dela på Facebook