Ett spädbarn dör i en överhettad bil - då uppfann den 10-år gamla grannen något häpnadsväckande!!

Varje sommar finns det en handfull incidenter där barn och även husdjur, lämnas kvar i en varm, parkerad bil, obevakad av sina föräldrar och/eller vårdnadshavare. I de flesta olyckliga fall som har visats på nyheterna, är de unga barnen ofta inte tillräckligt starka för att kämpa mot effekterna av den tryckande värmen, och detta resulterar i deras död.

Inspirerad av det tragiska dödsfallet då en sex månader gammal bäbis blev lämnad i en bil och dog, tog den 10-årige grannen, Biskop Curry från McKinney, Texas, saken i egna händer och uppfann en apparat som kan rädda livet på barn som är kvar i heta bilar utan någon källa av luftkonditionering.

Hans uppfinning kallas Oasis och den fungerar som ett verktyg för att övervaka temperaturen i bilen. När bilen har nått en viss temperatur, kommer Oasis börja blåsa ut kall luft och använda en antennanslutning för att varna myndigheter och föräldrar till barnet. Bishop bestämde att det var dags att göra något åt ​​saken, då hans grannes spädbarn dog när han satt i en överhettad bil.

Bishop är en expert på att göra prylar och nyttiga uppfinningar, men Oasis kan vara hans största och viktigaste uppfinning ännu. Trots att han bara har en ler-modell av den enhet som potentiellt kan rädda hundratals liv, har han och hans pappa samlat ihop $24.000 genom en GoFundMe sida för att kickstart detta projekt och även tagit patent på uppfinningen. 

Se Bishops fullständiga historia genom att trycka på play på videon nedan. Glöm inte att DELA denna fantastiska uppfinning för att öka medvetenheten om farorna med att lämna barn och husdjur i överhettade bilar.

SE videon nedan!


Dela på Facebook