Annons

Ex-pojkvännen efter Josefin Nilsson-dokumentären: ''Helt uppåt väggarna''

Annons

Den nya dokumentärfilmen om sångaren och skådespelaren Josefin Nilssons liv ”Älska mig för den jag är” har väckt starka reaktioner i sociala medier sedan den släpptes i fredags.

Under bland annat hashtaggen #brinnförjosefin reagerar människor på det som framkommit i filmen, att Nilsson under sent 1990-tal misshandlades svårt av sin dåvarande pojkvän.

Pojkvännen anser att filmen inte ger en rättvisande bild.

– Det är ju alldeles uppåt väggarna, säger han till Aftonbladet.

Fälldes för misshandel på Josefin Nilsson

Han dömdes till tre månaders fängelse för misshandel, upprepade olaga hot, skadegörelse och överträdelse av besöksförbud i tingsrätten. Hovrätten mildrade domen till villkorligt fängelse.

”Blev själv mordhotad”

Han berättade han blivit utsatt för mordhot och att en person börjat förfölja honom. Hovrätten sammanfattade:

”Han kan inte besöka uteställen, eftersom han då alltid får kommentarer angående åtalet. Han tvingas därför nu leva ett stillsamt hemmaliv.”

Arbetskamrater var också rädda för att jobba tillsammans med honom på grund av mordhotet och detta sammantaget gjorde att påföljden ändrades. Hovrätten skrev i domen:

”Med beaktande av att N N tidigare är ostraffad, att det saknas särskild anledning att befara att han kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet samt att han drabbats hårt av den massmediala uppmärksamhet som givits målet finner hovrätten../.../... att NN bör ådömas villkorlig dom.”

I SVT:s dokumentär ”Älska mig för den jag är” berättar närstående till Josefin Nilsson om hur hon drabbades - och fick sitt liv förstört till följd av misshandeln. Hon avled för tre år sedan. I fredags skulle hon ha fyllt 50 och i helgen hedrades hennes minne genom en ljusmanifestation.

”En hämndaria”

I sociala medier har Josefin Nilssons öde snabbt blivit ett av de största ämnena och ex-pojkvännen sätts där i fokus.

För Aftonbladet berättar mannen att han ska träffa sina advokater under morgondagen, då han själv har sett en del av dokumentären och tycker att den är "märkligt gjord". Han säger till Aftonbladet:

– Saken är den att jag i morgon dag ska träffa en advokat, eller till och med advokater, eftersom det ju blåst upp till sådan storm att jag vill tala med dem först om hur landet ligger. För jag fattar inte någonting av allt detta.

Han säger att han sett delar av dokumentären.

– Jag tittade på den en liten stund och kan bara konstatera att den var väldigt märkligt gjord, en slags hämndaria. Men jag vill inte kommentera den än så länge. Jag vet vad som har hänt även om det är ett 20 år gammalt fall, det som dras här.

”Anklagas för hennes död”

Ex-pojkvännen tycker att det han anklagas för är "alldeles uppåt väggarna" och har reagerat på hur han framställts i dokumentären, även om han endast sett delar av den och inte hela.

– Direkt eller indirekt blir jag anklagad för hennes död, vilket ju är fruktansvärt, säger han till Aftonbladet.

– Jag förstår ju här av det som stått i tidningarna, jag har inte läst allt men hört, och inte orkat titta på hennes program heller för den delen. Men det är ju alldeles uppåt väggarna.

Annons