Familj räddar strandad bläckfisk - nästa dag återvänder han och tackar dem på ett anmärkningsvärd sätt

De av oss som spenderar tid med djur vet att de kan bearbeta känslor och bli fästa sig vid människor. Tydligen går det även för bläckfiskar.

En bläckfisks känslomässiga intelligens har bekräftats av forskare och deras studier.

”De är antagligen de närmaste vi kommer komma en intelligent alien,” säger Peter Godfrey-Smith i sin artikel ”The mind of an Octopus” (I huvudet på en bläckfisk), som publicerades i Scientific American Mind.

Enligt Godfrey-Smith kan en bläckfisk se skillnaden på mänskliga ansikten, även när människorna bär identiska kläder. Deras andra mänskliga egenskaper, inklusive att leka med föremål, ha lång och kortsiktig minne och vara väldigt smart när det gäller att fly.

En familj får reda på hur mänsklig varelser är efter att ha räddat en bläckfisk som strandades på en strand.

De var på semester vid röda havet såg det något som låg i sanden. När de närmade sig upptäckte de att det var en strandad bläckfisk. De var osäkra på om den var död, men puttade ner den i vattnet igen.

De trodde att det skulle vara den sista gången som de någonsin skulle se bläckfisken, men nästa dag fick de veta att det inte var fallet.

Nästa dag gick de tillbaka till stranden när de plötsligt såg en skugga komma väldigt snabbt mot dem. Det var bläckfisken de räddade dagen innan. Han kände igen dem!

"Han följde med oss ​​länge medan vi promenerade längs stranden, hela tiden försökte han röra våra fötter", skriver familjen på YouTube. "Vi är säkra på att denna bläckfisk kom tillbaka för att tacka oss för att ha räddat hans liv. Det är fantastiskt hur intelligenta djur är. "

En sak som denna familj bestämde efter sitt möte med bläckfisken, som de kallade Kurt, är att de aldrig kommer att äta bläckfisk igen.

Titta på videon nedan:


Dela på Facebook