Familjen berättar - därför dog Frank Andersson: ''Fruktansvärd otur''

Söndagen den 9 september somnade den flerfaldige världsmästaren i brottning, Frank Andersson, in efter en hjärtoperation. Men anledningen till varför hans hjärta stannade har hittills varit okänd. Nu berättar hans familj för Expressen att de fått svaret från obduktionen.

Ingreppet var riskfyllt, men genomfördes helt enligt plan. Men dagen efter blev han allt sämre, berättar brorsonen Svante Andersson.

Image result for frank andersson wiki

Visade livsglädje in i det sista

– På fredagen var han uppe och kramade kirurgen, säger Svante Andersson. Men på lördag eftermiddag fick han svåra magsmärtor. Det vanliga i ett sådant läge är att man fått en blodpropp i magen eller att dina tarmar inte får något syre på grund av en propp i magen. De öppnade upp och allt såg bra ut, de hittade ingen propp, men då konstaterade de att det var bakterier, säger han till Expressen.

Och fortsätter:

– Men på lördag eftermiddag fick han svåra magsmärtor. Det vanliga i ett sådant läge är att man fått en blodpropp i magen eller att dina tarmar inte får något syre på grund av en propp i magen. De öppnade upp och allt såg bra ut, de hittade ingen propp, men då konstaterade de att det var bakterier, säger han till Expressen.

Brorsonen Svante Andersson berättar att Frank visade en livsglädje in i det sista.

– Det är skönt att veta att Frank hade sådan livsglädje in i det sista. Efter hjärtoperationen, innan han fick magproblemen, så pratade han till och med om helgens trav, säger Tommy Andersson.

Image result for frank andersson dead

Frank Anderssons dödsorsak

Frank Andersson behandlades direkt med antibiotika, men det bet inte på exbrottaren. Läkarna vet inte vad det berodde på.

– De pumpade in ett bredspektra-antibiotika, och den bakterie som de konstaterat att det är slår antibiotikan ut i laboratoriemiljö, men i Franks kropp har det inte funkat. Man vet inte vad det berodde på. Immunförsvaret var helt utslaget till sist och han hade multiorgansvikt, säger Svante Andersson.

Och fortsätter:

– Obduktionen visar att det är en bakterie som satt sig i lungan. Han kan ha haft det innan, men det finns alltid en risk att man kan drabbas av en bakterie när man får respiratorvård. Men det här var en risk som alla var medvetna om. Läkarna och sjukhuspersonalen gjorde allt de kunde och var fantastiska, säger Svante Andersson.

Brottningsstjärnan var medveten om att ingreppet var riskfyllt, men livsnödvändigt.

– På ren svenska kan man säga att han haft en fruktansvärd otur att han får den bakterien, säger Tommy Andersson.