Annons

Familjen chockas när adopterade hunden hoppar in framför 7-åring innan de förstår att han offrade sig själv

Annons

Med beskrivningen "trettio kilo skratt, lojalitet och kärlek," är familjen DeLucas hund en sann hjälte då han tog fighten mot en dödlig orm för att skydda två sårbara familjemedlemmar. Om det inte var för hans insats skulle sjuåriga Molly och hennes 75-åriga mormor med största sannolikhet fallit offer för ormen.

Han är en två år gammal schäfer som adopterades från ett hundhem för att fylla tomheten då familjens tidigare hund gått bort. De döpte honom till Haus och i början var Donya DeLucas man skeptiskt inställd till hunden men blev snart även han ett fan. Haus var redan en älskad familjemedlem redan innan han ställde sig i ormens väg. Det tog ett tag innan alla förstod vad som pågick. Barnet var förvånat då hunden kastade sig framför henne.

Men det stod fort klart att någon slags kamp hade utkämpats. Hunden gnydde och blödde och familjen skyndade iväg med sin älskade hund till BluePearl Veterinary Partners.

Där framgick det att Haus hade fått i alla fall tre stycken ormbett. Det verkade som att ormen som attackerat honom var en skallerorm, och antagligen en dödligt giftig Eastern Diamondback, en av de giftigaste arterna i hela USA.


Motgift är väldigt dyrt och används sparsamt. En dos är en eller två ampuller, men eftersom man inte visste hur mycket gift Haus fått i sig satte man dropp på honom. De fick helt enkelt gissa sig fram i början.

Alla var övertygade om att Haus hade offrat sitt liv då han ställt sig mellan Molly, hennes mormor och ormen. De trodde inte att han skulle överleva

I en intervju sa lilla Molly till ABC, "Jag var jätterädd." Men den ovanliga behandlingen gav till slut resultat. Efter en vecka var Haus redo att komma hem.

Det är verkligen tur att pappas skepsis inte vann den där dagen då familjen funderade på att skaffa hund. Den här incidenten hade kunnat sluta väldigt annorlunda för hela familjen .

Det gäller att vara uppmärksam då man besöker USA, även om man är i någons trädgård. Varma dagar lockar fram farliga djur över hela landet.

Dela gärna denna historia om hjältemodiga hunden Haus, så att fler kan få chans att hylla honom!

Annons