Familjen köpte en skål för 25kr. Sex år senare får de en överraskning som ändrade hela deras liv.

Året var 2007 när en familj ifrån New york var ute på loppmarknad och lade märke till en vit liten skål dekorerad med ett blom motiv som stod på ett av borden. Mamman i familjen tyckte den var fin och de bestämde sig för att köpa den. 3 dollar fick de ge för den vilket motsvarar ungefär 25 svenska kronor, alltså nästan ingenting!

Familjen hade dock ingen aning om att de hade gjort en av de bästa köpen i deras liv och det dröjde faktiskt flera år innan de fattade det. De hade skålen hemma stående så att man kunde se den men tänkte aldrig mer på den öfr än ett par år senare då de blev nyfikna på vad skålen hade för ursprung.

Efter att de hade tagit skålen till en expert var familjen i chock, de hade köpt den till priset av en kaffe men experten som värderade den insåg snabbt att den var värd mer än så. Skålen identifierades som en flera tusen år gammal skål ifrån Kina som tillhörde en serie som kallas för "Ding Ware". Ding Ware var väldigt populärt i Kina för ungefär 1500 år sedan och i och med att skålen också var i bra skick med sitt väldigt vackra lotusmönster inuti så värderades skålen till ett värde på  300 000 dollar motsvarande 2.5 miljoner svenska kronor.

Men det är inte det bästa.. Skålen såldes på en aktion 2013 för det makalösa priset på 18 miljoner svenska kronor! Fattar ni? de gav 25 kr för skålen på en loppmarknad och sålde den sedan för 18 MILJONER kronor ett par år senare! Snacka om avkastning på investeringen!

Om du är fascinerad av den märkliga och underbara historia om denna familjs köp, se då till att dela vidare detta med dina vänner och familj på Facebook. Och se till att hålla ett öga ute efter loppmarknader, man vet aldrig vad man kan hitta!

Dela på Facebook