Annons

Familjens gripande ord efter dokumentären om Josefin Nilsson

Annons

Dokumentären ”Älska mig för den jag är” om Josefin Nilsson har berört hela Sverige.

För familjen betyder stödet och reaktionerna något oerhört.

– De känner att Josefin är med oss och att hon har fått upprättelse, säger filmens producent Anna-Carin Stenholm Pihl till Aftonbladet.

Det var den 29 februari 2016 som Josefin tog sitt sista andetag efter en lång kamp mot hälsan. Hennes bortgång kom som en chock för det svenska folket. Strax efter bortgången gick familjen ut med ett gemensamt uttalande där de berättade att Josefin hade ”ett förstorat hjärta, mycket dåliga värden, en plågad kropp i kombination med smärtstillande, receptutskriven medicin vars styrka och verkan hon missbedömde under en längre tid”, skriver Aftonbladet.

Josefin Nilssons familj: De känner att Josefin är med oss

För familjen beskriver den enorma responsen som en upprättelse. Det berättar Anna-Carin Stenholm Phil, producent för filmen, i en intervju med Aftonbladet.

– De har sett den lite i förväg och de är glada. Alla tycker att det är jättefint och att det var en bra balans. De känner att Josefin är med oss och att hon har fått upprättelse. Att hon hejar på. Men de vill ta det lite lugnt, smälta allting. Det är så mycket känslor, säger hon till tidningen.

– Hur mycket vi än inbillar oss att Josefin lever i en timme så är hon död. Det är så jävla sorgligt. Men hon lever ändå kvar, så det blir ändå en upprättelse för Marie och familjen med all kärlek som nu kommer.

Josefins berättelse är bara en av många om kvinnor som far illa. Dela gärna för att uppmärksamma detta.

Annons