Fången räddade den kvinnliga fängelsevaktens liv. Då säger domaren att han har ändrat domen.

Antonio Duane dömdes till minst 18 månader i fängelse efter att ha försökt fly från en polis. Bara timmar efter att han fängslades låste en kvinnlig vakt upp cellen till Antonio och medfången Willie Williams, för att ge dem toalettpapper. Williams passade på att attackera fängelsevakten och lyckades slå radion ur hennes hand så att hon inte kunde kalla på hjälp.

Cellen till Antonio hade redan stängt, så han och de andra fångarna såg hur Williams slog och ströp vakten tills hon blev medvetslös. Men under tumultet tryckte han på ett antal knappar som öppnade andra celldörrar. Han stormade ut och slet bort William från vakten, innan slutligen fler fångar kom för att hjälpa.

Efter händelsen blev Antonio inkallad till rättssalen igen, samma domare som hade tidigare satt han bakom lås och bom. Eftersom mannen hade agerat på eget initiativ och sannolikt räddat livet på fängelsevakten fick han slippa hela domen. Anledningen till att han var i fängelse var bara en "liten sak", så domaren ansåg att detta var den mest rättvisa lösningen. Håller du med?

Titta på videon nedan och dela gärna med dina vänner för att höra deras åsikter!


Dela på Facebook