Fantastiska bilden visar familjens hund rädda pojkens liv

En mor väcktes av sin sons servicehund mitt i natten, men hon förstod inte allvaret. Hunden Jedi gav lyckligtvis inte upp - det räddade pojkens liv.

Steve Nutall har efter den dramatiska natten lagt upp en bild av paret på Facebook, där hon uttrycker sin tacksamhet för den lilla servicehunden Jedi som är hennes sons bästa vän - och en sann hjälte i familjen.

Hennes son Luke har diabetes och är beroende av hunden Jedi, som tränats för att upptäcka avvikelser för att kunna larma föräldrarna om något händer.

Detta kan bara se ut som en hund, en sovande pojke och ett nummer på en skärm, men detta är så mycket mer. Detta är en bild av Jedi som räddade sin pojke, inleder Dorrie Nuttall ett inlägg på Facebook.

husd3

Det något allvarligt skede, fem minuter innan bilden togs av Dorrie Nutall.

Alla i huset sov djupt när Jedi plötsligt hoppade upp på Dorrie Nuttalls säng upp och ned. Hon märkte det, men reagerade inte på det. Jedi började att böja sig ner, vilket är den signal som visar att något är fel.

Hon sa åt Jedi att lägga sig för att sova, men hunden gav sig inte. Till slut förstod Dorrie allvaret och tittade till sin son. Hon kontrollerade genast sin sons blodsockernivå, det visade sig att Lukes blodsockernivå var nere på 57, vilket är väldigt högt.

Sonen Luke sov aningslös om den låga blodsockernivå, och utan Jedi skulle ingen upptäckt den kritiska situationen.

Dorrie Nuttall har tillbringat de senaste tre åren för att träna Jedi att varna familjen när Lukes blodsockernivå är för låg eller hög - och nu har det hårda arbetet lönat sig.

hdus31

Jedi räddade Lukes liv.

"Det här är en bild av Jedi som räddar sin pojke. Mitt i en sjukdom som gör allt i sin makt för att göra vårt liv tuffare. Det här är en bild som visar lojalitet, kärlek och uthållighet. En påminnelse om att vi aldrig låter diabetesen vinna, om att vi aldrig ger upp och att vi alltid kommer att kämpa för våra barn", skriver Dorrie. 

Dela på Facebook