Annons

Flickan får plötslig panikattack på flyget – då vänder sig mamman och inser vad någon lagt i hennes glas

Annons

Flygplansskräck är en vanlig rädsla som kan drabba en person i totat olika utsträckningar. För de som lider av den starka varianten kan en stund uppe i luften vara fylld av ångest, och i värsta fall panik. Dels för att man är rädd att flygplanet ska trilla ned från luften men även för att man inte kan ta sig någonstans. En sak som är värre än att själv drabbas av panikattack är att resa med ett barn som får det.

Mamma Erika Jeorgean Swart fick uppleva det när hon skulle flyga med sina tre barn från Orlando till Newark i USA.

När Erikas 9-åriga dotter fick en panikattack på flyget så gick Erikas puls upp kraftigt. Hon satt på ett flygplan med sina tre barn där en av dom var jättestressad och började gråta samt hyperventilera. Att hon har diabetes gjorde inte mamman något lugnare heller.

Främling gav dottern en ”specialdrink” för att lugna ner henne

Men mitt i kaoset hände något fick Erika att tappa hakan. En främling tog tag i saken och gav Gabby en ”specialdrink”.

”Han försökte få henne att skratta och gav henne specialdrinkar”, skriver mamman Erika Jeorgean Swart i ett Facebook-inlägg till Southwest Airlines.

Mannen, som visade sig jobba på flyget, gjorde mamma Erika förbluffad. Hon berättar själv med ett inlägg på Facebook:

”Han föreslog att de skulle prata för att få henne att tänka på annat än landningen. Så de pratade i ungefär 30 minuter om allt från hans dotter, som är i samma ålder, till hennes husdjur och till vilken klass hon går i. När det var extremt turbulent började hon gråta och tog tag i hans arm. Han svarade varsamt att hon kunde hålla fast så länge hon ville. Precis efter detta så började hennes blodsockernivåer sjunka farligt lågt på grund av den extrema stress hon kände. Han flög upp från sitt säte för att hämta apelsinjuice och kom sedan tillbaka för att sitta med henne”.

Mamman fortsätter sitt inlägg:

”När vi hade landat och rullade mot gaten tog han mikrofonen och meddelande att hans vän, Gabby, på första raden hade överkommit sin flygrädsla. Han bad sedan om en rungande applåd. Hela planet applådade för henne. Det var en underbar upplevelse på Southwest. Vi är för evigt tacksamma över att ha mött en så vacker, osjälvisk själ”, skriver Erika Jeorgean Swart på Facebook.

Så himla fint gjort. Tänk att en helt främmande man kliver fram och försöker lugna ner ett stressat barn. Dela gärna för att inspirera andra

Annons