Annons

Flickan lägger mynt i hatten – sekunder senare vallfärdar hela staden till torget för att se det otroliga

Annons

Ett torg i Sabadell i Spanien var den lyckliga skådeplatsen för en av alla tiders vackraste flashmobs.


Allt började med att en man klädde upp sig i frack och gick ner på torget med sitt stora stränginstrument och lade ut sin hatt för att få dricks. En liten flicka gick fram till mannen och lade ett mynt i hatten. Mannen började spela den klassiska Beethoven "Till glädjen".

När människor började samlas för att höra den vackra musiken, förenade sig ytterligare en kvinna med stränginstrument. Duon tog musiken till en högre nivå och människorna tittade på varandra med förundran.


Vad som sedan hände kan bara beskrivas som surrealistiskt. En efter en kom fler och fler musiker till torget för att förena sig i föreställningen. Med tiden hade en hel grupp samlats, det fanns över 100 musiker som hade samlats för att spela på torget.

Musikerna tillhörde Vallès Symphony Orchestra, Amics de l’Òpera, Coral Belles Arts, och Liederkören.


Mot slutet av showen tystade dirigenten orkestern och förde sedan showen till ett avslut med en kör som stämde in som fick huden att knottras. Ett videoklipp på detta hänförande framträdande har lagts upp på YouTube. Det är inte förvånande att showen snabbt blev viral och att det redan har haft över 80 miljoner tittare.

Dela vidare om du också fick rysningar av det makalösa framträdandet – det här måste fler få uppleva!

Annons