Flickan väger bara 364 gram - när mamman får hålla henne för första gången rörs hela BB till tårar

När Angela och Michael Bakker fick reda på att de väntade en flicka var de överlyckliga. Tanken på att uppfostra ett barn tillsammans och bilda en familj var allt de någonsin drömt om.

Tyvärr kom den drömmen att bli en mardröm när Angela föddes 15 veckor för tidigt. Hon var bara 25 veckor och chansen att deras flicka, Naomi Joy, skulle överleva var nästan obefintlig. Hon vägde 364 gram.

Personalen på Renown Regional Medical Center Neonatal Intensive Care Unit arbetade dock dygnet runt för att få Naomi att växa i en säker miljö - och efter två långa veckor fick Angela och Michael äntligen hålla sin vackra bebis.

Hud-mot-hud-kontakt är en av de viktigaste aspekterna som en bebis kan uppleva efter födseln. Men för Naomi satt hon fast i en platspåse på intensivvårdsavdelningen i mer än två veckor med bara enstaka beröring från sina föräldrar.


Denna typ av hudkontakt kallas "känguruvård" och det antas hjälpa till med att utveckla en för tidigt född bebis. Därför bestämde NICU-personalen att det var dags att bryta Naomi ur platsen och låta hennes föräldrar hålla henne. Trots att hon vägde mindre än ett halvt kilo vid födseln ansåg de att Naomi var i ett tillräckligt stabilt tillstånd.

Med hjälp av åtta sjuksköterskor på neonatala intensivvårdsavdelningen kunde man förflytta Naomi från platsfickan till till Angelas bröst.  Processen gick smidigt och hon vilade lugnt på sin mamma.

Tack och lov,  kunde Angela och Michael kunde hålla sin flicka varenda dag av de 128 dygn som Naomi tillbringade på sjukhuset.


Tack vare den ständiga vården av personalen och hennes föräldrars positivitet, är Naomi nu en hälsosam, glad liten tjej. Ta en titt vid första gången Angela kunde hålla sin dyrbara flicka genom att trycka "spela" på videon nedan.


Dela på Facebook