Flickan växte upp med gorillorna, men ingen kunde förute detta 12 år senare

Hon var bara en liten flicka när gorillorna släpptes ut i naturen efter att ha räddats och tagits hand om av hennes familj. 12 år senare stannar hennes pappa på flodstranden, och så sker det otroliga.

Tansy Aspinall växte upp omgiven av gorillor på Howletts Wild Animal prak i Kent, Storbritannien. Den lilla flickans familj driver välgörenhetsorganisation, The Aspinall Foundation, som arbetar med att rehabilitera gorillor som suttit i fångenskap. Den ideella organisationens mål är att återigen kunna släppa ut gorillorna i deras ursprungliga livsmiljö, i västra Afrika.

Som barn var Tansy Aspinall en del av arbetet. För 12 år sedan, The Aspinall Foundation farväl av sina två gorillor Bimms och Djalta, som föddes på Animal Park i Kent. Och i 2014 åkte hon och hennes pappa tillbaka till Gabon för att se hur tvillingarna hade klarat sig.

Fadern var först ovillig att låta sin dtter komma nära gorillorna då han inte visste hur de skulle reagera och om de kunde komma ihåg henne.

Men när han stod på land vid gorillorna, och hans dotter satt i båten, visade djuren nämligen intresse för henne.

Det är underbart att se hur tvilling gorillorna Djalta och Bimms svarar på Damians röst.  Men att se hur de reagerar på Tansy, som bara var ett litet barn sist de sågs? Det finner inga ord. Titta bara, det är otroligt.


Dela på Facebook