Flyktingar hånar döda och den kristna tron på en kyrkogård i Finland.

Ett videoklipp som sprids i Finland på en grupp flyktingar som går runt på en kyrkogård i en stad i Finland har väckt upp starka känslor i Finland. De går runt medan de hånar såväl kristendomen och de finländare som är begravda där. 

I videon syns det hur en flyktingar från Irak gör narr av de döda som ligger begravda på en kyrkogård i staden Kangsala, i Finland. Mannen reciterar verser ur koranen och gör hånfullt ett korstecken - medan hans kamrater skrattar och filmar tilltaget.

En av männen som bor på asylboendet i Kangasala, som drivs av finska Röda korset laddade upp klippet till Facebook och fick snabb spridning bland finländare som reagerat med avsky mot flyktingarnas respektlöshet.

Enligt asylboendets föreståndare Katja Ala-Kapeen ångrar mannen som syns i videon det han gjorde.

– Det var fel och dumt gjort. Mannen är ledsen för det som hände, han ville inte förolämpa någon, säger hon till lokaltidningen Kangasalan Sanomat.

Asylboendet i Kangasala uppmärksammades i slutet av oktober månad av finsk riksmedia när flyktingarna där anordnade en matprotest mot att de inte serverades arabisk mat.

– De tycker ibland att finsk mat är dålig för de är vana vid irakisk mat i sitt hemland, sade föreståndaren Ala-Kapeen till det finska statliga mediebolaget YLE i samband med protesten.


Dela på Facebook