För alla ölälskare: Här är loppet där man dricker bärs – istället för att springa

Loppet, som arrangeras av Bajenpartiet och går av stapeln den 30:e september, känns som en blandning av orientering, motionslopp och blöt pubafton.

Men det finns en skillnad: Du får inte springa. Du ska nämligen navigera dig runt mellan ett par pubar på Södermalm i Stockholm och dricka 10 öl.

"Man ska stanna på ca 10 förutbestämda pubar och köpa och dricka en kall bira. Ta kvitto och/eller bild som bevis", skriver Bajenpartiet på Facebook.

För att gå i mål ska du ha druckit 10 bärs och lyckats få med dig kvitto på samtliga öl tillbaka till målgången på Gröne Jägaren. 

– Det här är ett lopp med en jäkla massa utmaningar. Man ska orka dricka under lång tid, hålla sig lagom nykter och hitta den smartaste vägen mellan alla ställen, säger han till Stockholm Direkt.

Anmälan görs på Bajenpartiets Facebook-sida och än så länge väntas ca 100 personer delta i loppet som kostar 100 kronor i anmälningsavgift. 

Bajenpartiet fick också 124 röster i valet 2014. Allt överskott från loppet går till den enda fråga man har på sin politiska agenda.

– Kall bira på bolaget är vår hjärtefråga. Vi vill verkligen driva frågan att Systembolaget sätter in kylskåp så man kan köpa kall öl, säger Jörgen Hjort till Stockholm Direkt.

Dela på Facebook