Annons

Föräldrarna lät deras ett år gamla son vara med barnvakten. När de såg honom nästa morgon bröt de ihop!

Annons

När man använder en barnvakt, räknar man med att det är en varm och kompetent person som kan visa hjärtvärmande kontakt med barnet. Tyvärr är situationen inte alltid så, vilket en familj från Oregon, USA fick uppleva. Småbarnsföräldrarna Alicia Quinney och Joshua Marbury från Oregon, USA, var ute på en dejtkväll för ett par månader sedan, så de lät en barnvakt passa barnen.

När paret kom hem låg barnvakten och sov – och sonen Jacob som nyss hade fyllt ett år låg och skrek. Dagen efter upptäckte de blåmärken och sår på ettårige sonen Jacobs kropp. Han hade blivit slagen av barnvakten. Men mannen går fri från sitt brott. En lag i delstaten Oregon gör nämligen att han inte kan åtalas – eftersom Jacob inte själv kan berätta om vad som hänt, skriver Oregon live.

sla1

De tog Jacob till ett sjukhus, där man kunde konstatera att han hade blivit slagen. Läkarna sa till och med att slagen hade kunnat vara dödliga för den lille pojken, skriver Ekstra Bladet.

Föräldrarna gick till polisen, och lille Jacob fick genomgå en undersökning till för att polisen skulle kunna använda det som bevismaterial. Men Alicia och Joshua hörde aldrig tillbaka från polisen – i stället kontaktade de dem själva efter några veckor. Och de berättade att det inte var möjligt att åtala den misstänkte.

sla2

Enligt en lag i staten Oregon ska åklagaren kunna bevisa att offret har lidit fysisk skada och att offret också har upplevt väsentlig smärta. Det gör det svårt, när offret är ett barn som inte kan prata om händelsen – trots att den misstänkte i det här fallet har erkänt, skriver Oregon Live.

– Jacob har alltid varit mammas pojke, men efter denna händelse kan jag inte gå från honom utan att han börjar gråta. Och vår dotter går till psykolog på grund av att hon såg sin lillebror få stryk, säger Alicia Quinney till Ekstra Bladet.

sla3

”INGEN kan slå ett barn och komma undan med det för att barnet inte verbalt kan berätta om det”, skriver han.

Deras Facebook-inlägg har nu delats över 400 000 gånger.

Annons