Annons

Föräldraskapsexperten säger att mor- och farföräldrar bör be om tillåtelse innan de kramar eller pussar sina barnbarn

Annons

Det sker positiva förändringar i vår kultur gällande samtycke. Det är glädjande att höra att unga människor lär sig att förstå hur viktigt det är med samtycke när det gäller romantiska och intima relationer.


Men, precis som vad som med allt annat i vårt oförutsägbara samhälle har idéen om samtycke nu nått en helt annan nivå. Föräldraskapsexperten Jane Evans får intensiv uppmärksamhet i sociala media efter några av hennes kommentarer gällande samtycke på The Morning Show i Australien.

Jane tycker inte att mor- farföräldrar eller föräldrar bör krama eller pussa på ett barn innan de får ett verbalt okej från barnet. Hon säger att genom att krama eller pussa ett barn utan deras tillåtelse lär sig barnet att det inte har kontroll över sin egen kropp. Det är förvirrande för barn att sedan lära sig att förstå att ingen kan röra vid dem utan deras tillåtelse när mormor inte frågar innan om hon kan ge dem en stor blöt puss på kinden.

Jane säger att genom att pussa på barn utan deras tillåtelse först, visar dessa föräldrar och mor- och farföräldrar att det är okej för någon att röra vid deras kroppar och pussa på dem utan deras tillåtelse.


Sociala media hade inte mycket till övers för dessa tankar förespråkade av Jane Evans. Brittiska Metro citerade flera Twitter-användare som delade sin åsikt i ämnet. En användare kallade dessa tankar för "fullständigt nonsens."

En annan Twitter-användare argumenterade att detta galna koncept skulle spåra ur där barn till slut skulle känna sig tvungna att be sina föräldrar om en kram efter att skadar sig själva. Han la även till, "Kontakt är en stor del av att skapa relationer."

Andra håller dock med om hennes ståndpunkt och de tycker också att man kan lära sig om samtycke på detta vis.The Sun citerade en Twitter-användare som sa att hennes barns mormor alltid frågar om hon kan få en puss. Hon påstår att det alltid är upp till barnet om den vill eller inte vill ha det, och ibland kan barnet helt enkelt vända sig bort, "Barn har rätten att säga nej helt enkelt" lägger hon till.

Nedan kan du se klippet.

Det verkar som om diskussionen delar in alla i två läger, vad tror du är det bästa? Bör mor- och farföräldrar be om tillåtelse eller inte? Berätta för oss i kommentarerna om vad du tycker och se till att dela denna artikel.

Annons