Annons

Förbannad make tröttnade på att vara inlåst med frun i karantän – tog långpromenad på 42(!) mil

Annons

En italiensk man, frustrerad av ett argument med sin fru, gick 420 km för att lugna sig innan han greps av polisen, som verkställer en strikt lockdown i landet.

Den namnlösa 48-åringen har enligt uppgifter gått en vecka för att lugna nerverna efter en diskussion med sin partner. Hans promenad började i Como, i norra Italien nära den schweiziska gränsen, och slutade 420 km söderut i den lilla staden Fano vid Adriatiska kusten.


Enligt The Independent blev han stoppad av poliser klockan 2 på natten för att ha brutit mot landets corona-restriktioner och var förbryllad över att veta att han gick så långt. Men efter preliminära kontroller upptäckte de att han var anmäld saknad sedan en vecka, eftersom hans fru hade lämnat in en anmälan i Como en vecka tidigare.

Även om mannen verkade klar, var han kall och trött. Han medgav att han inte insåg hur långt han hade gått under sin långa vandring för att rensa sinnet, säger rapporten.

Mannen sa till polisen "Jag kom hit till fots, jag använde ingen transport". Han lade till:

"Under vägen träffade jag människor som erbjöd mig mat och dryck."

"Jag är okej, bara lite trött," sa han och hade i genomsnitt gått 60 km dagligen.


Mannens fru kom för att hämta honom efter att ha fått information om var han befann sig av polisen.

Hon bekräftade att han verkligen hade gått ut ur deras hem i Como, efter att de två hade argumenterat en vecka tidigare och hon inte hade sett honom sedan dess. Paret återförenades och hon fick sin mans hotellräkning i Fano över natten och ombads också att betala den böter på 400€ (4080 kr) som han ådrog sig för att ha brutit mot COVID-19 utegångsförbud.

Italien utfärdade ett rikstäckande utegångsförbud från 22:00 till 05:00 för att minska sin andra våg av coronavirusfall.


Mannen har kallats "Italiens Forrest Gump" på sociala medier, med den italienska tidningen Corriere della Sera som ställer frågan:

"Hade det inte varit några poliskontroller, vem vet var han kunde ha hamnat"

Så kan det går, det är bara att hålla tummarna för att paret nu är sams!

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!

Annons