Förföljde, misshandlade och våldtog sina offer – nu släpper polisen fantombild

Våldtäktsmannen förföljde sina offer i flera kilometer på cykel. Sedan överföll, våldtog och misshandlade han dem. Nu släpper polisen en fantombild till Efterlyst – som behöver din hjälp.

”Efterlyst”, har premiär i TV3 i kväll, torsdag, och kommer gå ut med ny information om våldtäktsmannen i Malmö.

– Den här typen av gärningsman kommer troligen att fortsätta, säger åklagaren Ola Lavie till Efterlyst.

I slutet av juni gick polisen ut med en film som visade mannen komma cyklades på övervakningskamera.

– Filmen gav en hel del tips. Men nu behöver vi mer hjälp, säger Ola Lavie till Efterlyst.

Fått in två anmälningar

Första våldtäkten skedde runt klockan 02 natten den 22 maj. En kvinna i 35-års åldern cyklade hem när en man en man plötsligt tog kontakt med henne. Mannen förföljer henne på cykel och cyklar om henne flera gånger, enligt Aftonbladet

När mannen har förföljt henne i 1,5 kilometer sliter han ner kvinnan på marken och släpar in henne i en dunge och våldtar och misshandlar henne brutalt.

– Det är en livsfarlig situation hon befinner sig i vid det tillfället, säger Katarina Edgren Aldefors, kvinnans målsägandebiträde till Aftonbladet.

Den andra på Ribersborgsstranden den 2 juni, efter att kvinnan blivit förföljd i tre kilometer från Neptunigången vid Västra hamnen. Via DNA-prover har polisen kunnat bevisa att gärningsmannen är samma vid båda dessa överfall.

Polisens signalement

Polisen går också ut via Efterlyst med ett signalement på mannen: Han är mellan 25-40 år och mellan 170-180 centimeter lång. Han är inte smal, inte tjock – men lite större och mycket stark.

Polisen vill att den som känner igen mannen eller har andra uppgifter om fallet mejlar till [email protected] eller ringer på telefon 08 702 00 90.

Sprid detta till vänner och familj så ser vi till att den här mannen blir gripen!

UPPDATERING: En 38-årig man har anhållits misstänkt för två överfallsvåldtäkter i Malmö. Mannen kunde hittas och gripas efter att flera medier och Efterlyst publicerat polisens fantombild.

Dela på Facebook