Annons

Försäljaren hånar mammans skrattrynkor – titta nu på hennes klockrena kontring

Annons

I ett uppmärksammat Facebookinlägg berättar 41-åriga mamman Annick Robinson från Montreal, Kanada, hur hon på en flygplats råkat ut för ett butiksbiträde som försökte övertyga henne att hon var i desperat behov av anti-rynk-krämer.

Läs hela det hyllade inlägget här:

”Så. Jag var lite av en snobb igår. Och jag ångrar mig inte för en sekund.

Jag var på väg till min gate på flygplatsen när en man från ett spa lurade in mig i en konversation genom att ge mig en gratis tvål. INGENTING ÄR GRATIS, FOLK! Åtminstone inte på flygplatser, eller hur?

Det här är praktiskt taget hur konversationen gick till, men jag erkänner att den inte är ordagrann.

Man: ”Din hud ser så naturlig ut, du har inte på dig smink eller hur?”

Jag: ”Ehhhh, nej?”

Man: ”Låt mig gissa din ålder…” Fortsätter med att gissa på en ålder som är 12 år yngre än vad jag egentligen är.


Jag: ”Jag ser ut att vara i min ålder och det är faktiskt okej.”

Man: Osäker på hur han ska hantera det här… ”Jag kan visa dig vårt ansiktsserum, för om du inte är försiktig och tar hand om din hud nu så kommer rynkorna i ditt ansikte bli mycket djupare. Vid 45 kommer krämer inte längre hjälpa.”

Jag: ”Vad är det för fel på en kvinna som ser ut att vara 40?”

Man: ”Tja, om vi pratar om påsarna under dina ögon, och skrattrynkorna, så kan min ögonkräm förbättra dem på 15 minuter.”

Jag: ”Vad är fel på mina ögon? Jag har en mirakelbebis hemma och har inte sovit på 2 år, så om jag har påsar under ögonen är jag tacksam över att ha dem, och jag och min make skrattar mycket. Skrattrynkorna är hans fel. Han älskar mitt utseende… Jag tror inte jag behöver din kräm.”


Man: (Nervöst) ”De kanske är hanterbara nu men vid 50 är det för sent att åtgärda slapp hud och djupa rynkor. Om du inte agerar nu så kommer bara operationer rätta till det där.”

Jag: ”Återigen, vad är fel med en kvinna som åldras? Du förstår, min make och jag kan knappt bärga oss för att åldras ihop. Vi pratar om det hela tiden, hur vi kommer vara det där roliga, skrynkliga gamla paret. Min make kommer också att åldras, det gör vi alla. Det är liksom så livet fungerar.”

Man: tittar nervöst på andra kunder i butiken som lyssnar: ”Vänta, om det är priset som ställer till det så kan jag erbjuda dig vårt specialerbjudande för den här veckan. Alla tre krämer för 199 dollar – det är billigare än Botox!”

Jag: ”Jag ser bra ut nu, och när jag är 45 kommer jag att se bra ut, och när jag är 50 kommer jag att se bra ut, eftersom det inte är något fel med en kvinna som åldras. Hög ålder är ett privilegium som många inte får uppleva, och jag uppskattar inte att du marknadsför ungdomlighet istället för dina produkter, och svartmålar åldrande kvinnor som en försäljningsteknik. Tack, men jag vill inte ha och behöver inte din kräm.”

Jag var så upprörd över självklarheten i hans säljargument, och försäljningen som han tjänade pengar på, att jag på studs tog en bild på det där rynkiga, slappa ansiktet som han försökte sälja till.

Det här är ansiktet som mina barn och min make älskar. Jag tror att jag behåller det.”

I en uppdatering förtydligar Annick att inlägget varken handlade om naturlig skönhet framför de som bär smink, säljarens klumpiga säljteknik. Det handlar om en miljardindustri som tjänar pengar på att kvinnor hatar sitt utseende - och att kvinnor inte ska behöva oroa sig över sina rynkor eller lår.

Låt oss alla hylla åldrandet genom att sprida Annicks kloka ord. Dela med dina vänner på Facebook om du håller med!

Annons