Annons

Forskare: Därför ska du ALDRIG döda spindlar i ditt hem

Annons

Många tycker att spindlar är äckliga och står inte ut med att se de åtta benen kila över golvet. Men faktum är att spindlarna är mycket godare vänner till dig än du kanske tror.

I Sverige finns cirka 680 spindelarter, och ingen av dem är egentligen farlig för människor, men ändå är det många som hoppar högt varje gång de ser ett åttabent kryp. Och ser vi dem i våra hus är den normala instinkten att slå ihjäl dem så fort som möjligt, eller om man är modig så släpper man ut dem.

Nu har dock den amerikanske forskaren Matt Bertone slagit fast att du INTE ska döda spindlar i ditt hem. I en artikel i danska Forsker Zonen förklara han varför.


Nästan alla hem har inneboende i form av insekter och spindlar, men faktum är att dessa spindlar faktiskt inte är ute efter oss människor.

De åttabenta djuren drar ett stort lass i våra hem och hjälper till att hålla rent från insekter och andra ovälkomna gäster som exempelvis sjukdomsbärande parasiter, silverfiskar m.m.

Förutom i våra hem så hjälper spindlarna till att reglera skadeinsekter i skogar, jordbruksmarker och andra typer av landskap. I vissa områden gör de extra mycket nytta för oss människor och skyddar rent av vår hälsa.

Dela gärna den här studien med alla dina spindelrädda vänner och låt de övertalas till att sluta döda spindlar i hemmet!

Annons