Forskare: Här är prylen du ALLTID ska undvika på hotellrum

Att spendera en natt eller två på hotell är en vardagslyx som alla mår bra av ibland. Att få ställa ned väskorna, ta en härlig dusch för att sedan krypa ner i den mjuka sängen är en oslagbar känsla.

Men innan det är dags för nästa hotellbesök, kommer lite information som jag tror alla mår bra av att läsa.

Forskare har nämligen slagit fast vad som är det snuskigaste du hittar på ett hotellrum… och det är förmodligen inte vad du tror.

Related image

Att hotellrum inte är skinande rena, är egentligen inte så konstigt i sig. Gäst efter gäst kommer in på rummet för att duscha i samma dusch som dig, sova där du sover osv.

Så när städerskorna ska städa rummet så är det inte kanske inte så konstigt att de missar en fläck eller två. Men vad många däremot inte tänker på, är att dessa bakterier kan förekomma på ganska uppseendeväckande platser.

Du kanske tror att det är heltäckningsmattor, dricksglas eller toaletten som är de värsta av bakteriehärdar… är den kanske allra snuskigaste prylen på hotellrummen något helt annat.

Image result

Nu har amerikanska forskare på University of Houston avslöjat i en studie var de flesta bakterierna gömmer sig på hotellen.

De undersökte därför 19 olika hotellrum i tre olika städer.

Genom att ta prover på alla möjliga tänkbara skrymslen och vrår för att sedan skicka iväg detta på analys.

Resultatet? Hela 81 procent av alla ytor som topsades visade sig ha spår av bajspartiklar - och till sin förvåning märkte de att en av de värsta bakteriebovarna… var fjärrkontrollen.


Det är rent och fint i ett hotellrum, men något man glömmer bort att torka av är fjärrkontrollen och den hanteras av nya händer varje dag. Mycket bakterier blir det. Den älskade fjärrkontrollen hade i 20 procent av fallen spår av sperma på sig.

I övrigt hade toaletten, handfatet, lysknappen, hårtorken, dricksglasen, telefonen och bänkskivorna mycket bakterier. Bakterier sprids väldigt lätt lätt mellan rum till rum. Ofta av städpersonal som använder samma verktyg och trasor för att städa flera olika rum.

Viktigt att komma ihåg är förstås att det här inte nödvändigtvis gäller alla hotell. Ju mindre du betalar för ditt rum - desto troligare är det att du kommer sova omgiven av bakterier.

städvagn, bakterier, hotellrum

Dela gärna denna artikel med dina bekanta så de också får reda på vilka bakteriebomber det finns på hotellen!


Dela på Facebook