Forskare: Håriga människor har mer sex

Mycket hår betyder mycket sex, säger forskarna.

Personer med mycket hår på huden har mycket mer sex än människor som inte har mycket kroppsbehåring, säger svenska forskare som har gjort en vetenskaplig studie av området.

– De som har mer hår på huden, alltså många hårsäckar, svarade i vår enkät att de har sex oftare än de som har färre hårsäckar, säger Emma Jönsson, doktorand i neurovetenskap vid Göteborgs universitet, till P3 Nyheter.

Anledningen är troligen att de med många hårsäckar också har fler nervceller. Det gör att man känner av beröring tydligare och helt enkelt njuter mer av sex, enligt forskare.

– Vi mätte hårets intensiteten, alltså hur tätt hårsäckarna sitter på armarna och då hittade vi att om man har mycket hår så tycker man att den här typen av beröring är behagligare, mer erotisk och även mer intensiv, säger Emma Jönsson till P3 Nyheter.

Men du behöver inte springa runt med björnskinn på kroppen, för att du ska vara i kategorin "mycket hår"

– Vi har ju många fler hårstrån som är så små att vi inte ser dem. Man kan inte se direkt på en arm om det är någon som kommer att tycka att det är jättebehagligt eller obehagligt, säger Emma Jönsson till SR.

Dela på Facebook