Forskare varnar: Därför ska du ALDRIG köra matlådor i diskmaskinen!

Matlådor i plast hör till vanligheten i de flesta hem idag för att lagra mat och spara på maten vi inte äter upp. Det kan vara efter middag, lunch eller frukost. Då är det naturligt och ta vara på maten i sådana behållare. Och det är smart, för då kan du lägga maten i kylskåpet och det kommer att hålla sig väl i ett par dagar.

Men de måste också rengöras när de används. Och det misstag som många gör är att köra dessa i diskmaskinen. Det är något du borde sluta med omedelbart.

Image result

Det finns förmodligen inte ett enda hem i Sverige idag som inte har sådana matlådor i köket. Även om många säkert hört att det är farligt att värma plast i micron så verkar de flesta ha missat hur skadligt det kan vara. Att man dessutom ska undvika att diska matlådan i diskmaskinen verkar ännu fler ha missat.

Det har nu kommit en ny studie som bekräftar farorna med matförpackningsmaterial, och då nämns specifikt plast skriver Digital Trends. Studien publiceras av American Academy of Pediatrics (AAP).

När du utsätter denna typ av plast för diskmaskin och mikrovågsugn, kan plasten utsöndra kemikalier som är skadliga för vår hälsa, bland annat BPA, Bisfenol A. Dessa kemikalier kan ha en dålig effekt på din hälsa, de har kopplats till hälsoeffekter som hjärtsjukdomar och typ 2-diabetes.

Kontrollera alltid plastbehållaren först och se om den kan användas i diskmaskinen och mikrovågsugnen.

Nu hjälps vi åt att dela det här viktiga meddelandet!