Forskarna: 2 stora öl fungerar bättre mot smärta än Alvedon

Att ta sig en öl för att bota baksmälla kan vara ett smartare val än du tror. Forskning visar att två öl är mer effektiva mot smärta än paracetamol.

Forskare från University of Greenwich har visat att dricka två liter öl kan minska smärta med upp till 25 procent. Enligt undersökningen, är det mer effektivt att dricka två öl - och öka mängden alkohol i blodet på 0,08 procent - om du vill bli av med din smärta så fort som möjligt.

Tja, du bör kanske tänka på en gång extra innan du börjar rota efter huvudvärkstabletter. Två stora öl är i själva verket mer effektivt - åtminstone om du tror forskarna som genom 18 studier ser hur öl kan hjälpa till med smärtan.

– Alkohol kan jämföras med opioder som kodein, och effekten är mer kraftfull än i paracetamol, säger forskaren Trevor Thompson enligt The Independent.

Forskarna hoppas att studien kommer att bidra till utvecklingen av nya läkemedel för behandling av smärta och huvudvärk. Det är oklart om alkohol faktiskt påverkar hjärnans receptorer som uppfattar smärta eller om det bara sänker ångest och oro till den person som lider av smärta.

Dela gärna vidare denna artikel till någon som älskar öl ?

Dela på Facebook