Annons

Forskarna: Att dricka öl med kompisarna 2 gånger i veckan är bra för din mentala hälsa

Annons

Goda nyheter, alla!

Oavsett vad din flickvän / pojkvän / mamma tycker - att gå ut och ta några glas med kompisarna är bra för dig och din mentala hälsa.

Enligt en studie från forskare på University of Oxford skriver LadBible.

Psykologer från Oxford University gjorde lite forskning och kom fram till att människors mentala hälsa förbättrades avsevärt genom att umgås med sina kompisar i puben två gånger i veckan.

De sociala effekterna av att fysiskt träffa dina kompisar gjorde män mindre stressade, mindre benägna att bli sjuka och deras kroppar att släppa ut mer endorfiner.

Robin Dunbar, chef på institutionen för neurovetenskap på Oxfords universitet, säger:

”Vänskapsband kan bildas genom en rad aktiviteter, alltifrån från lagsporter till att dra skämt för varandra – eller helt enkelt genom att ta pint med dina kompisar på en fredag ​​kväll”.

”Men nyckeln till att upprätthålla starka vänskapsband är att mötas upp två gånger i veckan och göra saker med de fyra personer som du tycker bäst om. Våra sociala nätverk ger oss den enskilt viktigaste bufferten mot psykisk och fysisk ohälsa. Även pubar har traditionellt en roll som som en plats för gemenskap. Alkoholen frisätter endorfiner, som främjar sociala band och möten”.

Forskarna upptäckte dock att en av tre män i Storbritannien inte tar sig tid att träffa sina vänner en gång i veckan. 40 procent sa att de i alla fall sågs en gång i veckan.

Kort och gott: Du bör alltså gå till puben två gånger i veckan med dina kompisar. Det ökar känslan av sammanhållning och kamratskap och får dig att må bättre.

Annons