Annons

Forskarnas slutsats: Morgontrötta personer är smartare än genomsnittet

Annons

Är du morgontrött och snoozar dig igenom tidiga morgnar? Då är det bara att gratulera, enligt forskare så kan morgontrötthet vara ett tecken på hög intelligens.

Studien visar att morgontrötta sjusovare är smartare och lyckligare. Studien Why Night Owls Are More Intelligent visar att människor som ofta försover sig eller sover längre på morgonen vaknar upp mer intelligenta och kreativa än alla andra.

Forskarna bakom studien heter Kaja Perina och Satoshi Kanazawa och deras resultat visade att personer med högre IQ tenderar att gå och lägga sig senare på kvällen och följaktligen stiga upp senare på morgonen, såväl på vardagar som under helgen. De allra smartaste gick och la sig efter midnatt – i genomsnitt klockan 00.29.

Förklaringen, enligt forskarna, finner vi i evolutionen. Innan vi hade elektricitet steg alla upp tidigt om morgnarna och gick och la sig långt innan midnatt. 

Men sedan elen uppfunnits har bara de allra smartaste hunnit anpassa sig till våra nya förutsättningar.

Tidigare studier har också visat att personer som går upp efter klockan åtta på morgonen är lyckligare – och tjänar mer pengar.

Dela gärna vidare detta - dina morgontrötta vänner kommer garanterat att uppskatta det!

Annons