Forskning visar att det är bra för hälsan att sova och gosa med någon

En undersökning visar att personer som sover ihop med någon mår bättre än de som sover ensamma.

sslepxi

En stor undersökning sammanställd av Andrea Petersen för The Wall Journal menar att finns flera fördelar med att gosa och sova tillsammans, jämfört med att sova ensam. Och det slutar inte där. Forskare menar att de som sover ihop med en partner tenderar att ha en bättre hälsa och också leva längre än de som sover ensamma.

Att sova tillsammans med någon främjar känslor av trygghet och säkerhet, vilket kan sänka nivåerna av kortisol, ett stresshormon. Det kan också minska cytokiner, som är involverade i inflammation, och öka oxytocin, det så kallade kärlekshormonet som är känt för att minska oro och göra oss människor lyckligare och tillitsfulla. Det ökar också viljan till parbildning, det är starkt involverat i sexuell lust.

Så om du kanske är lite otrolig eller nervös inför något i skolan eller jobbet, se till att gosa ner dig under täcket med någon alldeles speciell.

Vetenskapen slutar inte där ändå. Om du verkligen vill öka din relation lycka bör du och din partner sova nakna. Det är ganska intuitivt, att sova nakna tillsammans bygger en känsla av närhet och intimitet, vilket i sin tur stärker din relation.

En undersökning av 1.000 britter visade att 57 procent av alla par som sov nakna rapporterade att de var "mycket nöjda" i sina relationer, medan mindre än hälften som sov med kläder rapporterade samma.

Dela på Facebook