Annons

Förskolan ryter ifrån mot föräldrarna: Nu upprör ''otrevliga'' lappen hela nätet

Annons

De flesta som har barn vet att hämtning och lämning på förskolan kan vara ett gissel. Ledsna barn som hellre vill stanna hemma och vara med mamma eller pappa är helt hjärtekrossade när man vet att man trots deras sorgsna miner så måste man lika fullt lämna dem där.

Att vara småbarnsförälder är inte alltid en dans på rosor men så värt varenda sekund.

När Juliana Farris Mazurkewicz skulle hämta sin dotter på förskolan Hockley i Texas, USA, fann hon en lapp på dörren.

Men det var ingen vanlig lapp som uppmanade föräldrar att ta med sig extrakläder eller matsäck till en kommande utflykt. Det var en rätt otrevlig lapp som uppmanade alla föräldrar att ändra sitt beteende.

Vissa föräldrar blev verkligen upprörda när de såg lappen, men Juliana höll med om vart enda ord som stod skrivet. Hon tog snabbt ett foto av lappen och publicerade bilden på Facebook.


Hon hade ingen aning om att över en miljon personer skulle reagera på fotot på bara ett par dagar. Alla verkade ha en åsikt om lappen som suttit på Julianas barns förskola.

På lappen stod det:

”Du hämtar ditt barn, LÄGG UNDAN TELEFONEN!!!!

Ditt barn är glad att se dig! Är du inte glad att se ditt barn??

Vi har sett barn som försöker visa sina teckningar medan föräldern håller på med mobilen. Vi har hört barn säga: ’Mamma, mamma, mamma.’ Medan föräldern har mer fokus på sin telefon än sitt eget barn.

Det är skrämmande.

Lägg undan mobilen!!”

Åsikterna om lappen var många och spridda. Vissa höll med förskollärarna i lappen, medan andra tyckte att det var helt absurt att de ens satte upp en sådan lapp.

Juliana sade i en intervju med CNN:

 – Jag var lite chockad men jag hade inga negativa känslor gentemot förskolan. Jag vet att personalen har barnens bästa i fokus, så mycket att de till och med kan förolämpa föräldrarna.

Många av föräldrarna på förskolan ansåg att det inte var förskolans uppgift att lägga sig i vad föräldrarna gör eller inte gör. Föräldrarna menade att de kanske höll på med något viktigt med sitt arbete eller så kanske det var en nödsituation.

Posted at the daycare today!

Posted by Juliana Mazurkewicz on Friday, January 27, 2017

Rätt eller fel att sätta upp den lappen? Hur som helst så är det ett väldigt tänkvärt ämne! Många gånger är det bara en reflex att ta upp telefonen, utan att man behöver den. Alla gånger kan det inte vara en nödsituation.

Annons